Ja coneixem el nou recorregut de la Marató de Barcelona 2024. Un traçat renovat en gairebé un 60 % respecte als dels anys anteriors. Una de les novetats més destacades és que aquest cop la Marató no tindrà una recorregut circular, o sigui, la sortida i l’arribada no seran al mateix lloc.

El nou recorregut de la Marató de Barcelona

La sortida de la 45a edició de la Marató de Barcelona 2024 serà al passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i la Gran Via, o sigui, en ple centre de la ciutat. L’arribada també serà en un punt emblemàtic de Barcelona. Després de 42 quilòmetres i 195 metres els atletes creuaran la línia d’arribada a l’Arc de Triomf. El lloc on els atletes expressen la seva alegria i la satisfacció. Els últims anys tant la sortida com l’arribada era a la plaça d’Espanya, aquest cop no podrà ser així perquè hi ha obres.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha volgut deixar clar que el nou recorregut de la Marató de Barcelona “conserva els llocs emblemàtics” de la ciutat i que “hem guanyat en velocitat”, per tant, està pensat per aconseguir marques molt bones i intentar seguir batent el rècord de la prova. Hi ha menys corbes i això fa que el recorregut sigui més ràpid i més lineal.

Avinguda del Paral·lel, Sagrada Família i carrer de València

Com a aspectes destacats del nou recorregut, per exemple, ara el Paral·lel serà en sentit descendent i no en l’ascendent, com passava els últims anys. A més, a la Sagrada Família es veurà la façana del naixement i no la de la passió, com fins ara. El carrer de València agafa molt de protagonisme. De fet, per aquest carrer els atletes hi correran fins a gairebé cinc quilòmetres.

Aquest nou recorregut de la Marató ha estat dissenyat per un bon grapat de persones coneixedores de Barcelona i també corredors. Han dissenyat un recorregut que “és insuperable”. Aquest grup d’experts ha fet un traçat molt ràpid i tal com ha volgut destacar David Escudé fet pel “corredor popular”. Durant la prova es passa pels carrers de Mallorca, València i Aragó, això ha de fer que el públic si es desplaça pocs metres podrà veure la cursa en diferents punts.

La cursa també passarà pel front marítim de la ciutat, això sí, en sentit contrari del que feia ara. O sigui, direcció cap a Badalona i no cap a l’Hospitalet, com passava fins ara.

Un recorregut més ràpid

L’atleta Nacho Cáceres ha elogiat el nou recorregut i creu que “el canvi és positiu” i així el valoraran els atletes d’elit que vinguin a la ciutat a córrer la Marató. De fet, pensa que “vindran més atletes d’elit” i que amb el nou traçat es guanyarà temps. S’ha atrevit a dir que es pot baixar el temps respecte a edicions anteriors “en un minut”.

Després de quatre anys amb un recorregut que ha aconseguit batre el rècord de la prova en les quatre edicions disputades (Alemu Bekele i Kuftu Tahir, el 2019; Samuel Kosgei i Tadu Teshom, l’any 2021; Yihuniligne Adane i Meseret Dekebo, el 2022, i Marius Kimutai i Zeneiba Yimer, l’any 2023) tant en categoria masculina com femenina.

La Make it Yours

Des de l’organització volen fer una Marató el màxim d’inclusiva, o sigui, que hi pugui participar el màxim de gent. En aquest sentit s’ha creat el Make it Yours. Es tracta que durant els set dies previs a la cursa, les persones que ho desitgin podran registrar els seus quilòmetres des de qualsevol lloc del món. Qui aconsegueixi acumular més de 32 quilòmetres en aquest període, podrà inscriure’s a la Marató de Barcelona Make it Yours. Un esdeveniment paral·lel, en què es podran recórrer els últims 10 quilòmetres de la prova, sumant-los als 32 quilòmetres recorreguts prèviament, per aconseguir l’objectiu de travessar la meta de la Marató de Barcelona.