Oriol Romeu i Laporta fitxatge Barça

(EFE) El centrecampista Oriol Romeu ha assegurat en la seva presentació com a nou jugador del Barça, que se sent “preparat per al repte” d’ocupar la plaça que Sergio Busquets ha deixat a l’equip blaugrana “i rendir a un gran nivell”.

L’herència del millor 5

Això sí, Romeu ha recordat que Busquets “ha marcat una època” sent “el millor 5 que potser s’ha vist mai”. I encara que considera “un repte molt bonic” arribar per ocupar la seva posició al pivot defensiu, “omplir el buit que ha deixat són figues d’un altre paner”.

Des del Memorial Coliseum Stadium de Los Angeles, on el Barça ha instal·lat el seu quarter general a la gira pels Estats Units, Oriol Romeu va explicar el que pot aportar a l’equip de Xavi Hernández: “Penso que puc ser un pivot posicional i que els jugadors se sentin segurs davant meu. La meva part forta és la física, però continuo aprenent per treure la pilota i en la circulació. Estic segur que amb l’ajuda del míster faré un pas endavant”.

Xavi, el seu referent

El migcampista català ha revelat que Xavi, “un referent per a mi i per a qualsevol que estimi el futbol”, li va trucar durant les vacances per dir-li que era l’elegit.

“La il·lusió que em truqui Xavi i que pensi en mi… poca cosa més es pot demanar”, ha admès Oriol Romeu, il·lusionat “perquè després de molts anys fent voltes, tinc l’oportunitat de tornar a casa”.

La seva condició de jugador del planter, l’ha ajudat que finalment hagi pogut tornar, tal com va admetre el director de futbol del Barcelona, Mateu Alemany, durant la presentació.

“No hi va haver dubtes amb l’Oriol. Era el perfil futbolístic ideal. A més a més, es considera que té el nostre ADN i coneix la casa, i es va valorar molt el seu lideratge als clubs on ha estat”, ha argumentat.

Amb una llarga experiència al futbol anglès i després d’una gran temporada al Girona, Oriol Romeu ha fet el salt de qualitat que no s’imaginava que, als 31 anys, estaria a temps de fer.

“La gran temporada que has fet, ens has meravellat a tots. En el moment en què te’n vas anar el centre del camp estava molt ple i ara tornes”, li ha recordat el president del FC Barcelona, Joan Laporta, a l’inici de la seva al·locució.

Una negociació llarga amb el Girona

Però el jugador creu que el responsable del seu gran any va ser el seu tècnic en el conjunt blanc-i-vermell, Míchel Sánchez. “Ell em va ajudar i em va donar l’oportunitat que Xavi es fixés en mi i em pogués portar de tornada”, ha apuntat.

Després de setmanes de negociacions, finalment el Barça va decidir pagar els 3,4 milions de la clàusula d’Oriol Romeu, que ha signat un contracte per a tres temporades, i cedir un any Pablo Torre al Girona per tancar l’acord.

“La clàusula de rescissió d’Oriol no estava ben definida, hi havia uns variables, però el procés de l’acord amb el Girona ha estat una cordialitat absoluta”, ha sentenciat Mateu Alemany.