bartomeu

 (EFE) L’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu que, segons l’últim informe dels Mossos d’Esquadra sobre la investigació del Barçagate desviava diners de l’entitat blaugrana per a fins personals, ha acusat aquest divendres la policia catalana de falsejar els fets i investigar la seva vida personal i professional sense cenyir-se a l’objecte del procediment judicial.

Les conclusions del Mossos

Dimecres passat, SER Catalunya va revelar el citat informe policial que conclou que Bartomeu va utilitzar un contracte del mateix club amb una empresa externa per fer pagaments que no tenien res a veure amb el Barça.

L’empresa en qüestió és Amalgama Marketing SL, propietat de Miquel Sambola, que juntament amb el seu germà Óscar i el seu pare Miquel van treballar a la campanya electoral de l’expresident.

La investigació policial detalla que aquesta empresa va signar un contracte amb el Barça a raó de 84.000 euros anuals per les temporades 2018-19 i 2019-20 i 233.000 euros extres més en factures per treballs concrets, però que gran part d’aquests diners servia per pagar periodistes i un empresari en nom de Bartomeu.

Les crítiques de Bartomeu als Mossos

Mitjançant un comunicat, Josep Maria Bartomeu s’ha mostrat aquest divendres molt crític amb aquest informe. “Una vegada més, sense cap ordre judicial, els Mossos fan afirmacions que no tenen res a veure amb la investigació ordenada per la jutgessa”, ha lamentat.

L’exdirigent del club català ha recordat que “no és la primera vegada que això passa, i ja en una altra ocasió un informe emès pels Mossos la jutgessa va decidir no incorporar-lo a les actuacions, fent una expressa advertència que se cenyissin a l’objecte de la investigació”.

L’informe dels Mossos incorpora la transcripció de converses entre Bartomeu i les persones a qui presumptament pagava un sou a través d’Amalgama Marketing SL: els periodistes Marçal Lorente, Albert Lesan i Albert de la Torre i l’empresari Josep Juanmartí.

Bartomeu considera, però, que aquests fets que narra l’informe “són falsejats amb la tècnica d’agafar frases aïllades i extreure’n conclusions absolutes”.

Les explicacions de l’expresident del FC Barcelona

Que “és fals” que contractés puntualment els serveis d’Amalgama Marketing SL, “una de les diferents agències de comunicació que tenia contractat el FC Barcelona” per “pagar periodistes o empresaris”. I que els periodistes que apareixen a l’informe “en múltiples ocasions han estat crítics, exercint la llibertat d’expressió”.

“Tal com hem posat de manifest al jutjat, es tracta del que s’anomena una investigació prospectiva obertament prohibida per l’ordenament jurídic i que consisteix, no a perseguir els suposats delictes ordenats judicialment, sinó a ficar-se en la vida personal i/o professional d’una persona, no respectant l’objecte del procediment”, precisa el comunicat.

Finalment, Josep Maria Bartomeu revela que, en l’escrit d’al·legacions que ha presentat, sol·licita a la jutgessa “que expulsi aquest nou informe del procediment i que, una vegada més, recordi els Mossos que se cenyeixen a l’objecte de la investigació”.