waterpolo Espanya bronze waterpolo al mundial de Fukuoka

La selecció espanyola de waterpolo ha aconseguit la medalla de bronze en waterpolo al Mundial de Fukuoka després de superar Sèrbia per 6 a 9. En quatre anys, Espanya ha aconseguit tres medalles: plata a Guangzhou 2019, or a Budapest i aquest bronze al Japó. La defensa ha estat clau per guanyar aquest tercer lloc. A la segona meitat, l’equip que dirigeix David Martín han aconseguit que els serbis només marquessin un gol. El porter Edu Lorrio ha estat el jugador més destacat de l’enfrontament.

Una primera part igualada

Tot i la decepció del partit contra Hongria, el començament del matx ha estat espectacular, amb dos equips que han mostrat una bona dinàmica ofensiva sense superioritat per part de cap dels dos conjunts. Després del 3 a 3, les coses no han canviat gaire i l’intercanvi de cops, i gols, ha continuat amb un petit avantatge abans d’arribar al descans. El 5 a 6 amb què s’ha arribat a la mitja part ha estat gràcies en part a l’encert de l’exjugador del CN Atlètic-Barceloneta, Álvaro Granados, que ha fet la meitat dels gols de la selecció.

El mur defensiu d’Espanya

Els dos últims quarts semblava que tindrien la mateixa dinàmica que els anteriors, però els serbis han vist com la bona defensa de la selecció espanyola i les accions d’Edu Lorrio impedien qualsevol possibilitat d’acostar-se al marcador. Espanya ha ampliat diferències amb els gols d’Alberto Munárriz i Felipe Perrone (5-8). Només restava un quart i els de David Martín han tornat a estar molt encertats en defensa i no han deixat que Sèrbia entrés en el partit. Els balcànics han estat 18 minuts sense marcar i el 6 a 9 final permet als espanyols aconseguir la novena medalla en uns Mundials, el segon bronze de la seva història.