Espanya juga la final contra Paisos Baixos
@RFEN_Oficial

No ha pogut ser. 10 anys després de l’or aconseguit al Mundial de Barcelona 2013, la selecció espanyola femenina de waterpolo no ha pogut proclamar-se campiona del món. L’equip de Miki Oca ha perdut a la tanda de penals per 17 a 16 davant la selecció dels Països Baixos.

Dos primers quarts per a cada equip

La primera a obrir el marcador ha estat la selecció espanyola. Maica García ha fet el 0 a 1 quan encara no s’havien disputat ni 30 segons de partit. Ha estat un miratge, ja que les holandeses han capgirat el marcador (2-1) en poc més de dos minuts. Finalment, el primer quart ha acabat amb victòria ajustada de les neerlandeses per 4 a 3.

El segon quart ha estat molt semblant al primer, però aquest cop favorable al conjunt de Miki Oca. Tres gols del conjunt espanyol (dos gols d’Elena Ruiz i un de Maica García) i dos de les holandeses han fet que al descans s’hagi arribat amb un 6 a 6 ajustat.

Països Baixos reacciona, Espanya també i… a la pròrroga

Després del descans, l’equip neerlandès ha aconseguit una parcial de 3 a 1 que les ha situat al davant (9-7) en el marcador abans de començar l’últim quart. En els últims vuit minuts, però, la selecció espanyola ha reaccionat. Dos gols de Paula Crespí i un de Bea Ortiz han posat l’empat a 10 en el marcador.

Després d’aquest marcador, intercanvi de gols entre totes dues seleccions, que ha fet que el temps reglamentari hagi acabat amb empat a 12 i el partit hagi anat a la tanda de penals. Des dels cinc metres, la selecció dels Països Baixos no ha perdonat (no han fallat cap llançament) i les neerlandeses s’han proclamat campiones del món. Espanya, amb plaça per als Jocs Olímpics de París, s’han penjat la medalla de plata.