Xavi Hernández ha anunciat que deixa el futbol com a jugador, per tant, l’actual serà la darrera temporada a l’Al-Sadd del Qatar. El vallesà començarà ara la seva etapa com a entrenador de futbol. Després de tota una vida al Barça i 25 títols amb el club blaugrana, el de Terrassa va marxar al Qatar per tancar la seva trajectòria com a jugador que acabarà aquest 2019.

Serà un entrenador “estil Barça”

L’exjugador blaugrana ha dit que “la meva filosofia com a entrenador reflectirà l’estil que s’ha desenvolupat durant molts anys sota la influència de Johan Cruyff i de la Masia”.

Una vida al Barça

L’any 1998 va ser un any màgic per a Xavi Hernández. Primer gol amb el filial del Barça al Mini. I el 24 de març, debut amb el primer equip. Va ser a Lleida. Al costat de Puyol, Xavi s’estrenava sota les ordres de Mourinho i l’atenta mirada de Van Gaal. Victòria blaugrana amb doblet de Jofre. Tito Vilanova va marcar el gol del Lleida. Ascens meteòric i primers gols amb el Barça. Contra el Mallorca en la Supercopa i el gol al Nuevo Zorrilla, que va salvar el cap a Van Gaal. Xavi començava a portar la batuta de l’equip. Gairebé dues dècades oferint recitals a la sala de màquines del Camp Nou. La ruleta del de Terrassa va enamorar els aficionats del futbol. El Barça va créixer amb la direcció de Xavi. Assistències i gols que van elevar el futbol a la categoria d’art. El llegat de Xavi quedarà a la memòria eterna del Camp Nou. Un llegat que va començar un llunyà 1998.