@RCDEspanyol

L’Espanyol tornarà a jugar la fase de grups de l’Europa League 12 anys després. Els de David Gallego portaven una renda favorable del partit disputat a l’RCD Stadium (3-1) i l’han aprofitat per assegurar-se la seva plaça a la competició continental. Els pericos han empatat contra el Zorya (2-2) en un partit incòmode que ha acabat de manera dolça per als de Cornellà.

Incomoditat blanc-i-blava

Era una final i tot l’equip n’era conscient. Un únic partit per tornar a gaudir de les delícies del vell continent. Molta responsabilitat que s’ha traduït en nervis, tot i el resultat positiu de l’anada, a la primera meitat. Els ucraïnesos, sense perdre l’esperança, s’han mostrat dominadors durant els primers 45 minuts. Incòmodes sobre el terreny de joc, els catalans han anat veient com els locals s’acostaven insistentment a l’àrea de Diego López.

La millor notícia per als de Gallego era l’empat sense gols al marcador fins al minut 34. Ferreyra ha rematat de cap una centrada de córner servida per Darder i ha fet pujar al marcador el gol de la tranquil·litat perica. Europa estava més a prop que mai. El domini del Zorya seguia, però sense ocasions que podessin incomodar Diego López.

Torna el somni europeu

A la represa, els ucraïnesos han trobat el gol que havien buscat durant tota la primera meitat. Ha estat al 55, quan una errada del porter visitant ha posat als peus una pilota a Lednev que no ha dubtat a enviar-la al fons de la xarxa i posar la igualada al marcador. Poc ha durat la festa local. Set minuts més tard, els blanc-i-blaus han respost al gol de l’empat amb una diana de Vargas. Marc Roca ha assistit l’argentí perquè marqués amb un xut creuat.

L’Espanyol, tot i el marcador, ha hagut d’aguantar la persistència ucraïnesa, ja que no donava per perdut el seu somni europeu. Al 78, Rusyn ha fet el 2-2 després de superar Lluís. Passaven els minuts i la classificació semblava definida per als catalans.