Josep Maria Bartomeu

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça des del 2014 fins al 2020, va desviar diners del FC Barcelona per a finalitats personals i per a pagaments a periodistes. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe dels Mossos d’Esquadra de l’anomenat Barçagate, segons ha avançat el programa ‘Què t’hi jugues’, de la Cadena SER. L’informe dels Mossos assegura que Bartomeu utilitzava un contracte del Barça amb la societat Amalgama Marketing per a pagaments aliens al club.

Segons la informació del ‘Què t’hi jugues’, els Mossos afirmen que Amalgama va facturar 152.000 euros d’un contracte al Barça, dels quals un 86 % es va desviar a persones externes com periodistes o empresaris per ordre directa de Bartomeu i el 14 % restant se’l quedava la mateixa societat.

Els missatge de Bartomeu amb Marçal Lorente

La informació del ‘Què t’hi jugues’ va més enllà i dona detalls concrets de la relació de Bartomeu amb alguns periodistes, com ara Marçal Lorente. La investigació dels Mossos d’Esquadra sobre el Barçagate ha destapat missatges entre Bartomeu i Lorente, que segons apunta la SER, “reconeix que va treballar en la candidatura de Bartomeu com a responsable de l’estratègia digital a canvi d’entrar a treballar al Barça”.

De fet, s’han fet públics alguns dels missatges del periodista a l’expresident del Barça. “No oblidis que jo soc l’aliat periodístic que més s’ha cremat defensant el projecte i la meva parcialitat i implicació ha estat tal que ara és molt difícil tornar a la posició de periodista objectiu”.