L’Isidre Ferrer té 84 anys, però està en plena forma. Cada dia surt a córrer, entre 7 i 10 quilòmetres com a mínim; o més, en el cas que estigui preparant una cursa més llarga. El cap de setmana pot arribar a fer dues curses diferents o participa en alguna prova federada. I així sumant curses n’ha arribat a fer més de 100 per any. Aquest 2019 ja en porta 83 o 84 (no té clar el número exacte). Però aquesta Cursa de la Mercè és especial per a l’Isidre: ha fet, per primer cop, de llebre. I s’ha convertit en el corredor de més edat a fer aquesta funció en tot l’estat espanyol. Tota una gesta.

Uns inicis tardans

Fins gairebé la quarantena, l’Isidre Ferrer no corria. Feia bicicleta, però quan s’havia d’arreglar no hi havia diners i va haver de canviar d’esport. Als 39 va començar amb el cuc del que ara es coneix popularment com a “running”, abans “jogging” o també fúting, córrer de tota la vida. I amb poc més de 50 va aconseguir la millor marca personal en una marató: 2 hores i 45 minuts i 5 segons, un temps extraordinari, sobretot per l’edat que tenia. També es va atrevir a fer 100 quilòmetres (els va fer en menys de 10 hores).

Isidre Ferrer llebre cursa Mercè 2019
@bcn_esports

Isidre Ferrer, un incansable

Ara participa en campionats de veterans. Fa poc va ser a Itàlia d’on en va tornar amb una medalla de plata. Està acostumat a guanyar en la seva categoria d’edat. Però és capaç de fer 10 quilòmetres en poc més d’una hora i fins i tot té previst participar en la mitja marató de Sagunt, a València. Per a aquesta prova haurà de variar la seva rutina de córrer per la sorra de la platja amb canvis de ritme. Per no patir farà sessions de 20 quilòmetres. Però no es cansa de córrer, suma curses i suma il·lusions “perquè és el que em fa sentir viu”. I ho compagina amb la seva altra gran passió: els escacs. Gairebé cada dia es connecta a internet i juga unes quantes partides ràpides per “mantenir la ment àgil”. Com diu el proverbi llatí: “Mens sana in corpore sano”.