Una setmana més tard del que és habitual, s’ha celebrat la Cursa de la Mercè. La fita ha estat recórrer els 10 km d’aquesta 41a edició. La calor no ha posat les coses fàcils als participants, que han començat i acabat el recorregut a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquest any s’han inscrit gairebé 12.000 atletes, uns 600 més que l’any passat. Durant tot el matí hi ha hagut restriccions de trànsit i unes 30 línies d’autobusos n’han quedat afectades.

Anguera i Barrachina, guanyadors

Els primers a trepitjar la línia de meta han estat, per categories, Artur Bossy Anguera i Gemma Barrachina. Després han anat arribant la resta de participants, emocionats d’haver superat el repte.

La importància del públic

En les proves físiques qualsevol gest d’animació és bo. És per això que el públic ha estat cabdal en la cursa. Betevé ha conegut el Pol, un nen que ha vingut a animar la seva mare i els seus amics. També hi havien uns avis que venien de Madrid amb la seva neta, per donar suport emocional a la seva filla.

La Cursa de la Mercè 2019: la més sostenible fins ara

La d’enguany, ha estat l’edició amb més participació femenina i la més sostenible fins ara. S’ha reduït el plàstic i, de fet, no s’hi ha vist cap ampolla d’aigua. La solució? 39.000 gots de cartró.