La secretària de l’Estat per a l’Esport, Irene Lozano, ha assegurat que la Lliga de Futbol Professional acabarà sense que els espectadors puguin assistir a cap partit. Lozano ha dit que està orgullosa del pacte conjunt amb la Federació Espanyola de Futbol i la competició i també ha destacat l’èxit organitzatiu de la finalització de la Lliga ACB amb els protocols sanitaris necessaris i de seguretat.

El futbol no són braus o teatre

Lozano ha justificat l’absència de públic a les competicions de la Lliga de futbol amb les masses que mou aquest esport, que no són les mateixes que en els braus o en els teatres. En un partit de futbol a porta tancada ja hi ha al voltant de 250 persones. Si obrim el 30 % de l’aforament en alguns estadis estaríem parlant de 30.000 persones que s’han de protegir. Ja veurem què passa d’aquí a un mes o dos”.

També treballen en tots els esports

La presidenta del Consell Superior d’Esports ha dit que busquen solucions per a les maratons, com “la de València, que es treballa perquè la disputin només corredors d’elit“. En ciclisme no ha assegurat res de la Volta Espanya, ha destacat que “de moment començarem a provar amb la Volta a Burgos, que serà una prova pilot per com hem d’afrontar competicions més grans”.