L’Escola Esportiva Guineueta ha acabat la primera volta del grup primer de la Primera Catalana en una meritòria sisena posició. El tècnic, Luis Gallego, considera com a positiu aquesta primera part del campionat, però afirma que l’objectiu és la salvació.

Una primera volta positiva

La primera volta de la Guineueta no s’assembla en res a la que va fer l’equip la temporada passada en la tornada a la Primera Catalana. Aleshores, i després de 17 partits disputats, el conjunt de Luis Gallego ocupava la catorzena posició (en places de descens) amb només 18 punts de 51 de disputats. El conjunt de Nou Barris va acabar en la cinquena plaça i a 11 punts del descens.

A la temporada actual, la 2019-2020, la Guineueta presenta unes xifres envejables. 25 punts de 42 de disputats gràcies a les set victòries i quatre empats que han fet en aquest primer tram de la temporada. El conjunt groc-i-blau només ha perdut quatre partits i ha arribat a encadenar una ratxa de set jornades sense perdre.

Les places d’ascens, massa lluny

Malgrat la bona situació de l’equip, sisè, el discurs de l’entrenador i dels jugadors és el mateix. Gallego afirma que “tenir 25 punts ens dona una certa tranquil·litat, però sabem que encara ens queden 17 punts per aconseguir la salvació”. L’entrenador de la Guineueta fuig d’eufòries i reconeix que “aconseguir acabar entre els dos primers és un somni. Els dos primers classificats (Girona i Vic) estan a una distància de 18 i sis punts respectivament que seran molt difícils de retallar”.