Aquest cap de setmana la ciutat de Barcelona viurà un derbi fins ara inèdit en el futbol català amateur. Els primers equips del Guineueta i el Júpiter es veuran les cares a la competició regular per primer cop a la història, aquest dissabte a les quatre de la tarda, en partit corresponent a la desena jornada del grup primer de la Primera Catalana de futbol. Els jugadors Nil Puigmacià i Javi Ruiz s’han citat a Nou Barris per escalfar motors i repassar les claus abans del duel amb el veí.

Carreres similars amb diferent recorregut

Tant Puigmacià com Ruiz, jugadors del Guineueta i el Júpiter respectivament, havien dut la samarreta de l’equip rival amb anterioritat. El de Nou Barris va portar la gris-i-grana el darrer any de juvenil, en què assegura que va estar “molt a gust, el Júpiter és un gran club i té bones referències, però ara només pensa a treure els tres punts a casa”. Pel que fa a Ruiz, el davanter va estar a les files de la Guine el primer any d’amateur i explica que “ha crescut al barri, és casa seva i serà un partit especial”.

Dos equips amb xifres molt semblants

Ambdós conjunts aterren a la desena jornada amb unes xifres molt similars. El Guineueta va perdre amb el Manlleu, va empatar amb la Grama i en l’últim partit disputat va guanyar el Llagostera. El Júpiter, d’altra banda, encadena els mateixos resultats que els de Nou Barris: derrota amb el Girona, empat amb el Tona i victòria contra el Parets. Pel que fa a la classificació, els homes de Luis Gallego ocupen la vuitena posició amb 12 punts i un balanç de tres victòries, tres empats i tres derrotes. El Júpiter ocupa la catorzena posició després de dues victòries, dos empats i quatre derrotes, que han servit per sumar vuit punts.

El partit, en directe per betevé

El derbi del grup 1 de Primera Catalana es podrà seguir en directe a partir de les quatre de la tarda d’aquest dissabte pel web de betevé. Els de Luis Gallego volen mantenir la fortalesa a casa i fer de Nou Barris un fortí, mentre que els de la Verneda provaran d’esgarrapar tres punts per escalar posicions a la classificació i agafar aire després d’un inici intermitent de resultats.