La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí a Andreu Subies, vicepresident de la Fereració Espanyola de Futbol i expresident de la Federació Catalana de Futbol. La detenció de Subies forma part de l’operació policial per presumptes delictes econòmics, i en la qual també s’ha detingut a José Contreras, exdirectiu de la Federació, i propietari de l’empresa que ha gestionat les obres de la seu d’aquesta entitat, que presumtament van tenir un sobrecost sobre el preu fixat inicialment. Està previst que els dos detinguts passin a diposició judicial aquest dimecres al matí.

Subies va ser president de la Federació Catalana de Futbol entre el 2011 i el juliol del 2018. En va dimitir per assumir la vicepresidència de la Federació Espanyola de Futbol, dirigida per Luis Ruibales, després que Ángel María Villar fos detingut per desviar fons de l’entitat el juliol de 2017.

En paral·lel a les detencions, la Guàrdia Civil també ha fet sis escorcolls, entre els quals la seu de Barcelona de la Federació Catalana de Futbol, al carrer de Sicília, i la seu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes. Ho ha fet ordre del jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Andreu Subies expresident Federacio Catalana Futbol

La Federació Catalana de Futbol ha confirmat a betevé que l’operació d’escorcoll a la seu ha començat a primera hora del matí, a les 10, i que han facilitat als agents la documentació que els han sol·licitat, com ara correus electrònics, i informació de contractes i arxius informàtics relacionats amb temes econòmics. En aquests escorcolls, la Guàrdia Civil estaria buscant poder esclarir si es van inflar els pressupostos en les obres de reforma de les seus de la Federació Catalana de Futbol a Barcelona, Tarragona, Sabadell i Vilafranca del Penedès. L’operació l’han dut agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, dirigits des de Madrid.

L’operació forma part d’una peça separada del cas Soule, que investiga la presumpta corrupció en la Federació Espanyola de Futbol. En el marc d’aquest cas es van detenir el qui n’era president, Àngel María Villar, i el seu fill Gorka, el juliol del 2017.

El president de la FCF defensa el seu antecesor

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha defensat la “total innocència” del seu antecessor en el càrrec detingut aquest dimarts. Soteras ha assegurat que està “convençudíssim”que Subies està “lliure de culpa”. A més, ha negat que les obres que s’investiguen hagin tingut cap sobrecost. Soteras ha afirmat que “han costat el que realment valen” i que “no se les ha inventat ningú”.

L’actual president de la FCF ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’inauguració de la nova delegació al Maresme, ubicada concretament a Mataró. Soteras ha dit que estan tranquils i que “seguirem renovant delegacions i treballant pel futbol català”.