Girona - Barça
Font: @FCBarcelona_cat

El Barça s’ha tornat a veure superat per un increïble Girona, aquest cop a Montilivi (4-2). Tal com va passar a l’anada, els blaugranes han sortit a mossegar, però els gironins, gràcies a un gran Portu, han contraatacat fins a deixar abatuts els de Xavi Hernández. Mentre Girona era una festa, per classificar-se per la Champions i col·locar-se en segona posició, que dona accés a la Supercopa d’Espanya. Les cares dels blaugranes ho deien tot, ja que han perdut la segona posició i el Reial Madrid ha guanyat automàticament la Lliga.

El Barça s’avança dues vegades

El partit ha començat amb bogeria absoluta. Al minut cinc de partit, el resultat ja era d’1 a 1. El Barça ha marcat primer quan Christensen s’ha vestit de davanter. El danès ha rebut la pilota a la frontal de l’àrea i ha rematat una volea digna dels millors puntes. Però l’alegria ha durat poc, perquè en la mateixa jugada del Girona que ha començat amb el servei del mig del camp s’han plantat a l’àrea blaugrana. Ivan Martín ha tornat a deixar en evidència i ha posat una pilota perquè Artem Dovbyk rematés de cap i tornés a igualar el marcador. Un nou gol de l’ucraïnès que s’ha col·locat com el màxim golejador de la lliga espanyola.

Després d’un començament elèctric, el partit s’ha relaxat una mica, però només una mica, perquè ha continuat sent trepidant i amb ocasions per als dos equips. El més destacat dels blaugranes ha tornat a ser Fermín López, que ha estat tota l’estona buscant l’esquena de la defensa. I encara que sempre es topava amb el fora de joc, no ha parat d’intentar-ho per buscar l’espai. Però el Barça s’ha hagut d’encomanar al seu pitxitxi per tornar a avançar-se. Lamine Yamal ha provocat un penal al límit de l’àrea que Lewandowski ha transformat per posar el Barça per sobre al descans.

El Barça no mata i Portu ho aprofita

El Barça ha sortit a la segona meitat molt millor que els gironins. Els blaugranes controlaven la pilota i tenien ocasions que no han aprofitat. Míchel sabia que el seu equip necessitava que l’agitessin i ha fet entrar Portu perquè capgirés totalment el matx. En la primera pilota que ha tocat, al minut 65, ha igualat el partit després d’una errada de Sergi Roberto que ha deixat Dovbyk sol en la correguda i ha passat la pilota al murcià perquè marqués. I en el segon toc, just en la jugada següent, ha fet l’assistència perquè Miguel Gutiérrez remuntés el partit.

Els de Xavi Hernández s’han enfonsat i Portu ha acabat de rematar-ho amb una volea espectacular per deixar fora de combat els blaugrana. Amb aquesta derrota, els barcelonins es compliquen la segona posició, la plaça que dona accés a la Supercopa d’Espanya, i confirmen la nova lliga del Reial Madrid.