Barça i Girona han empatat a 2 en un matx marcat per l’expulsió de Lenglet al minut 35 per una agressió discutible a Pere Pons. Valverde ha fet moltes rotacions en l’onze titular i l’equip ha respost fins que el francès ha vist la vermella.

Ha trigat cinc jornades i un partit de Champions, però Valverde finalment s’ha decidit a fer servir el fons d’armari. L’escenari era ideal. El Girona visitava a un Barça que comença una marató de partits, i el Txingurri ho ha aprofitat per fer quatre canvis d’una tacada. Lenglet per un Umtiti sancionat a la Champions, Semedo per Sergi Roberto al lateral dret i moviments importants a la sala de màquines: Arthur i Arturo Vidal han estat els encarregats de fer arribar pilotes al trident i de donar descans a Coutinho i Rakitic.

Al davant, el Girona d’un Eusebio que finalment ha vist que el sistema que feia servir Machín la temporada passada és el que millor els hi escau als seus jugadors. Encara que això signifiqui oblidar-se’n del seu estimat 4-3-3.

El que no han canviat els gironins és el guió de la majoria d’equips que visiten el Camp Nou. Línia de 5 al darrera, tres migcampistes ajudant i dos puntes despenjats per buscar un contraatac que no ha arribat fins ben entrat el matx.

Messi perdona una però no dues

Tot i que el Girona ha intentat tancar tots els espais possibles, Leo Messi ha estat a punt de fer el primer amb una jugada vista una i mil cops, però que segueix meravellant. Eslàlom a la frontal i els rivals que van caient a terra un rere l’altre fins que el seu xut en forma de passada acaricia la xarxa. Bono però, ho ha evitat amb una estirada digna de la jugada del 10 blaugrana que pot perdona un cop però no dos. Al minut 19 Arturo Vidal s’ha fet el defensa i ha trobat l’argentí que, ara sí, ha encetat el marcador.

El gol no ha canviat la tònica del matx i el Barça ha seguit fent la seva, inclinant el camp cap a la porteria gironina. Suárez s’ha topat amb Bono després d’una bona jugada individual dins l’àrea abans que els locals fessin una petita passa endavant. Obligats pel resultat i perquè la pilota els hi durava un sospir als peus.

Els millors minuts del Girona deixen el Barça amb 10

El canvi ha revifat els d’Eusebio i Portu ha posat l’ai a un cor a un Camp Nou pràcticament ple amb una jugada personal que Piqué ha tret sota la línia quan Ter Stegen ja estava superat. Preludi de la jugada clau de la primera meitat. Al minut 35, una acció entre Pere Pons i Lenglet ha acabat amb l’àrbitre traient el VAR a passejar per expulsar al francès, que havia colpejat el gironí amb el colze a la cara. Amb superioritat numèrica el Girona encara ho ha vist més de cara fins que Stuani ha empatat el matx abans del descans. L’uruguaià li ha guanyat la partida a un Piqué mig adormit i ha fet pujar l’1 a 1. Un dels gols visitants més celebrats al Camp Nou que es recorden. L’última de la primera meitat ha estat per Messi després d’una passada de Jordi Alba, però la pilota li ha marxat un pèl alta.

Arthur titular
@FCBarcelona_cat

Suárez falla, Stuani no

Valverde i Eusebio han mogut les banquetes al descans. El tècnic blaugrana ha canviat Umtiti per Dembélé i el blanc-i-vermell Aleix García per Borja. Un volia mantenir el control i l’altre assaltar el Camp Nou. I tot i que Suárez ha tingut l’oportunitat d’avançar el Barça, ha estat l’uruguaià visitant, Stuani qui ha fet el segon del seu equip. Portu ha guanyat en velocitat a Piqué, Ter Stegen ha fet un primer miracle, però no ha pogut evitar el xut del davanter.

Valverde torna als titulars

Amb el Girona manant en el marcador, Valverde ha decidit desdir-se de les rotacions i donar entrada a Coutinho i Rakitic per Arturo Vidal i Arthur. Ràpidament els blaugrana han començat a dominar el joc i Messi ha tingut l’empat en dues faltes directes. La primera s’ha estavellat a la creuta i la segona l’ha treta Bono amb una bona aturada. Els blaugrana han seguit collant els gironins i Piqué ha fet el 2 a 2 amb una gran rematada de cap al minut 63. Mitja hora per endavant per fer el tercer però amb un home menys. Els blaugrana s’hi han deixat la pell liderats per Messi i Coutinho, però no ha pogut ser i veuen com s’escapen els primers punts a la Lliga.