FC Barcelona
@FCBarcelona

Els blaugrana guanyen per 3 a 0 a l’Eibar gràcies a una bona segona part i a l’encert de Suárez i Messi, que continuen de dolç de cara a porteria. Entre els dos ja sumen 30 gols a la Lliga Santander. L’entrada de Coutinho a l’onze inicial en detriment de Dembélé la nota més destacada.

1 a 0 i poc més

Després de la presentació de la Copa Intercontinental i Continental per part del Barça d’hoquei patins era el torn del FC Barcelona. La primera meitat ha acabat amb un escàs 1 a 0 pels interessos dels culers. Durant els primers 15 minuts als blaugrana se’ls hi ha fet molt difícil superar la pressió alta que feien els homes d’Andoni Azkargorta i gran part de la possessió era en camp propi, molt a prop de l’àrea de Ter Stegen. Tot i això, quan els locals aconseguien superar aquesta primera línia de pressió, el camp s’obria i apareixien Arthur per portar el ritme del partit i Messi, Suárez i Coutinho com alternatives. En el minut 19, el brasiler i l’uruguaià han  trenat una jugada on, finalment, el 9 del barça acaba rematant sol dins de l’àrea per situar l’1 a 0 en el marcador. A partir del gol, els vascos s’han obert i el Barça ha dominat més el centre del camp però hi ha hagut escassetat d’ocasions per part dels dos equips.

7 minuts de rauxa blaugrana liquiden l’Eibar

El Barça ha començat la segona meitat molt endollat i ha tingut 7 minuts de rauxa que li han servit per liquidar el partit. En el minut 7, Messi, que ha aconseguit el gol número 400 a la lliga, ha fet pujar el 2 a 0 al marcador. Tres minuts més tard, Luís Suárez ha fallat amb el cap a boca de canó perquè ha rematat molt centrat a les mans de Riesgo. En el minut 11 Coutinho i Messi realitzen una gran jugada a prop del vèrtex de l’àrea que per poc no acaba en gol. 1 minut després Suárez participa juntament amb l’argentí i el brasiler en una triangulació que s’escapa per poc i , finalment, en el minut 13, jugada de murri de Sergi Roberto que provoca un fora de banda, que ell mateix treu ràpidament, cedint-la a l’uruguaià que no falla davant de Riesgo i anota el definitiu 3 a 0 en el marcador. En total 7 minuts que han servit per sentenciar un partit que a la primera part li ha faltat de tot i que només s’ha subjectat gràcies al primer gol dels homes d’Ernesto Valverde. Els restants minuts han servit perquè el Barça controlés el partit i Coutinho es reconciliés amb l’afició quallant un bon partit.

Amb aquesta victòria i l‘anterior contra el Getafe, els blaugrana continuen a 5 punts del seu immediat perseguidor que és l’Atlético, encadena 6 victòries consecutives en Lliga i Messi aconseguiex la diana número 400 en Lliga des que marqués el seu primer gol l’any 2005 contra l’Albacete.