RCD Espanyol - Elx
Font: @RCDEspanyol

L’Espanyol no ha tingut el seu millor dia tot i ha aconseguit salvar un punt al camp d’un rival directe com l’Elx (2-2). Els blanc-i-blaus s’han avançat al marcador dues vegades, però el poc impuls de la defensa ha fet que pocs minuts després els hagin igualat el partit. Amb aquest empat, l’Espanyol ha perdut l’oportunitat de posar-se a un punt del líder, el Leganés, que també ha empatat el seu partit. Els de Manolo González es mantindran quarts, encara en posicions de play-off d’ascens.

Uns blanc-i-blaus de més a menys i encomanat a Joan García

L’Espanyol ha sortit a la gespa endolladíssim i en dos minuts s’ha avançat al marcador. Martin Braithwaite ha fet una desmarcada a l’esquena de la defensa i ha fet una passada de la mort perquè Javi Puado només l’hagués d’empènyer. Però, l’Elx ha respost ràpidament i al minut 11 Mourad ha connectat una volea des de fora de l’àrea cap a la base del pal, imparable per a cap porter.

A partir d’aquí ha començat la devallada dels de Manolo González, avui a la grada complint el segon partit de sanció que li va caure a Leganés, i avui l’ha tornat a substituir Luís Blanco. Els blanc-i-blaus s’han encomanat a un grandíssim Joan García que ha aturat dues ocasions claríssimes per mantenir l’empat al descans. La primera una centrada que s’ha anat enverinant i ha blocat en la mateixa línia de gol. I una falta lateral que Nico Fernández ha rematat directament i García ha desviat a córner amb una mà.

Braithwaite dona aire a l’Espanyol

La segona meitat ha començat tal com ha acabat la primera, amb l’Elx dominant i l’Espanyol defensant. Però la defensa blanc-i-blava s’ha tornat més efectiva i no han concedit ocasions als il·licitans. Els visitants estaven patint havent de treure aigua de la barca i sense poder acostar-se a la porteria contrària. En la primera, i una de les poques que ha tingut l’Espanyol, ha arribat el segon gol. Javi Puado ha pentinat una pilota llarga per allargar-la a Omar El-Hilali, que ha centrat perquè Braithwaite rematés totalment sol de cap al minut 71.

Un gol que ha donat aire i ha relaxat l’equip visitant. Potser massa. Perquè al minut 80, en una falta lateral, la pilota s’ha passejat per l’àrea i ha arribat fins al segon pal, on ha rematat John Chetauya per tornar a igualar el matx. Han mantingut la intensitat justa per no encaixar cap gol més, però no prou per tornar a avançar-se definitivament.