La revista ‘Panenka’, dedicada al futbol, ha lliurat els Premis Panenka 2018, uns guardons que van dirigits a aquelles persones que porten el futbol més enllà del terreny de joc i que enguany han arribat a la cinquena edició.

‘Panenka’ lliura 10 premis

Tots els premis porten el nom del mític jugador Antonín, per tant són coneguts com els Antonins.

Panenka

Els tres Antonins més importants són l’Antonín de l’any, que s’ha endut el jugador del Vila-real Santi Cazorla; l’Antonín d’honor, que ha estat per a la jugadora Vero Boquete; i l’Antonín especial, que ha recaigut en l’exblaugrana Andrés Iniesta.

Panenka

També hi ha Antonins per a la peça periodística de l’any, que ha guanyat l’argentí Martín Caparrós pel reportatge ‘Un país dañado’. El llibre de l’any ha estat ‘Tot Messi’, de Jordi Puntí, i el fotògraf de l’any ha estat Pablo García.

El lectors també voten

‘Panenka’

també ha creat quatre mencions que han estat escollides pels lectors mitjançant votació al web, que són per a l’apunt de l’any, que ha rebut la jugadora del Betis Ana Romero; l’afició de l’any, que ha estat la de la Reial Societat; el gest o detall de l’any, en què ha estat votat el Màlaga CF pel suport als afectats de les inundacions que van patir el més d’octubre a la ciutat; i el paquet de l’any, que pels lectors ha estat per al servei de banda de Milad Mohammadi.