Cornellà-El Prat acollirà un dels derbis més igualats dels últims anys

El derbi entre l’Espanyol i el Barça de dissabte 8 de desembre a les 20.45 h arriba com un dels més igualats de les últimes temporades. Amb uns periquitos que han baixat una mica el pistó després de les derrotes contra el Girona i el Getafe, i amb uns blaugrana més irregulars del que és normal, capaços d’empatar al camp de l’Atlètic de Madrid i de perdre a casa contra el Betis.

Sense victòries espanyolistes a Cornellà-el Prat

Els periquitos, locals, volen batre els culés per primer cop a Cornellà-el Prat. De moment els precedents són clarament favorables a uns blaugrana que només han rebut tres gols en els 9 partits de Lliga disputats al feu blanc-i-blau. Luis García, Tamudo i Rufete van ser els artífexs de l’última victòria espanyolista a casa seva. D’aquell 3 a 1 ja en fa 12 temporades. Massa anys sense que els periquitos puguin celebrar una victòria contra l’etern rival al seu niu. Els blanc-i-blaus van mudar-se a Cornellà-el Prat i el Barça ha trobat allà un hàbitat perfecte per desenvolupar el seu futbol. En 9 anys ni una sola derrota. I a més, en aquests 9 partits només han encaixat 3 gols per 15 a favor. Una situació que des de l’actual planter espanyolista volen capgirar tal com ha dit Rubi.

Tots dos volen dominar el joc

El bon ambient en l’encaixada de mans entre Rubi i Valverde va més enllà i també es deixa veure en la manera d’entendre el futbol. Amb Rubi, els periquitos han deixat d’amargar-se a la cova i volen ser protagonistes. Un estil semblant al blaugrana, que també intentarà dominar el partit per evitar les transicions ràpides. Valverde no se’n refia i creu que a banda de lluitar per la possessió tocarà vigilar els contraatacs periquitos. Borja Iglesias, autor de gairebé el 50 % dels gols del seu equip, serà el jugador a qui més hauran de vigilar els blaugrana.

Encaixada de mans abans del derbi

Baixes importants

Tots dos equips arriben amb una de freda i una de calenta. Valverde té la baixa d’Arthur, un jugador clau per dominar la pilota, però sí que podrà comptar amb Luis Suárez, ja recuperat. Per la seva banda, Rubi també recupera pólvora amb Sergio García. En canvi, no podrà comptar amb Mario Hermoso, baixa d’última hora per un esquinç del lligament lateral extern del turmell esquerre.

Mario Hermoso és baixa d'última hora per un esquinç al turmell
@RCDEspanyol