Cita amb la història per a la selecció espanyola de waterpolo masculí. Nou anys després, Espanya disputarà unes semifinals d’una competició internacional. L’últim cop va ser als Mundials de Roma, en què el combinat espanyol va aconseguir la medalla de plata. Va ser l’últim èxit d’Espanya en waterpolo masculí. Avui, després de superar Grècia per 10 a 6, els de David Martín s’han plantat a les semifinals de l’Europeu de Barcelona.

Espanya - Grècia (10-6) WP2018bcn amb Alvaro Granados
@WP2018BCN

Un partit complicat a l’inici

No ha estat un partit fàcil per a la selecció espanyola. El primer quart ha acabat amb un parcial de 2 a 1 que feia preveure que el matx seria més igualat del que ha acabat sent. En el segon període, la mateixa dinàmica. Els gols d’Álvaro Granados i Alberto Munárriz eren igualats pels jugadors grec i al descans el resultat era un ajustat 4 a 3.

Però els cinc minuts d’aturada han anat de meravella als jugadors espanyols. 4 gols d’Espanya per cap del conjunt hel·lè. Un parcial de 4 a 0 amb dos jugadors destacats: Álvaro Granados que amb només 19 anys és capaç de fer gols espectaculars o Dani López Pinedo que ha acabat el partit amb un 70 per cent d’efectivat.

Espanya - Grècia (10-6) amb Marc Larumbe
@wp2018bcn

Itàlia espera en semifinals

L’últim quart del partit ha estat per a Grècia. Però això poc importava. La victòria d’Espanya estava assegurada i el 10 a 6 final classifica a la selecció espanyola per a les semifinals de dijous. Allà els espera una Itàlia que diuen és un de les seleccions que més bon campionat està fent.