Derrota d'Espanya contra el Japó al mundial
@SEFutbolFem

La selecció espanyola de futbol ha perdut contra el Japó (4-0) a l’últim partit de la fase de grups del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Amb aquesta derrota, l’equip de Jorge Vilda acaba en la segona posició i jugarà contra Suïssa als quarts de final.

El contracop del Japó condemna la selecció espanyola

Espanya arribava al partit contra el Japó amb uns números envejables. Dos partits disputats, dues victòries, vuit gols a favor i cap en contra. Però si les xifres de l’equip de Jorge Vilda eren bones, les del Japó encara eren gairebé idèntiques. Dos triomfs en dos partits i un bagatge de set gols a favor i cap en contra.

Per tant, el partit entre espanyoles i nipones havia de decidir qui acabaria com a primeres de grup. I han estat les japoneses. L’inici del partit del conjunt de Futoshi Ikeda ha estat fulminant. A la primera part, el partit ja estava gairebé sentenciat. Tres contracops de les japoneses han significat tres gols. Hinata Miyazawa (als minuts 12 i 40) i Riko Ueki (al minut 29) han fet que al descans, Espanya ja perdés per 3 a 0.

La segona part, un tràmit

A la segona part, tot i els canvis, la selecció espanyola no ha reaccionat. Al contrari, el Japó encara ha estat capaç de fer un gol més. Mina Tanaka, al minut 82, ha posat el definitiu 4 a 0. Amb aquest resultat, Espanya acaba segona del grup C i s’haurà d’enfrontar a Suïssa als quarts de final. El conjunt suís arribarà al partit amb un bagatge d’un partit guanyat i dos d’empatats.

El partit es disputarà aquest dissabte, 5 d’agost, a les 7 h (hora peninsular espanyola) a l’estadi Eden Park d’Auckland.