10 anys d’absència a Barcelona

10 anys després, el món del Supercross ha tornat a fer vibrar el Palau Sant Jordi. L’olor de benzina i el soroll dels motors accelerant han estat els grans protagonistes a la muntanya màgica barcelonina. Han estat tres les categories de Supercross que han competit a Barcelona, la SX1 (450 cc), la SX2 (250cc) i 125 cc.

Entre les finals de les diverses cilindrades, hi ha hagut també temps per a l’espectacle del Freestyle en què s’han vist salts dels millors especialistes mundials.

Josh Grant i Malcom Stewart, duel de titans a la categoria de 650 cc 

La competició no va decebre ningú. Gran protagonisme dels pilots nord-americans en el Supercross que, de fet, eren els grans favorits. Josh Grant i Malcom Stewart van protagonitzar un duel aferrissat del que va resultar vencedor el primer. Grant va agafar l’avantatge necessari en les dues primeres mànegues de la categoria reina, la SX1. Stewart va haver de remuntar posicions darrere del seu compatriota, però, tot i guanyar la cursa en la tercera ronda, no va acumular la puntuació suficient per batre Grant.

En la categoria SX2 (250 cc), va guanyar el belga Nolan Cordens i el pilot català de Palausator, Oriol Oliver, va ser el vencedor en la categoria de SX125.

Nova modalitat: Face to Face

Malcom Stewart es va prendre la revenja en aquesta nova modalitat del Face to Face, en la qual els vuit millors pilots de les rondes del Supercross es van enfrontar en combats dobles de només una cursa. Stewart ho va donar tot i va ser el més ràpid dels vuit.

El Freestyle, la modalitat estrella

L’evolució del Freestyle en aquests darrers deu anys ha estat realment exponencial. S’han desenvolupat trucs nous espectaculars i han sorgit grans noms que assaboreixen en aquests temps les mels de l’èxit.

Barcelona no en va ser l’excepció i el Freestyle que es va veure ahir al Sant Jordi va oferir salts espectaculars que van deixar el públic bocabadat. Edgar Torronteras, tot un veterà de la modalitat amb 38 anys, va delectar els de casa amb trucs d’alta volada. El campió i número u del món, el francès Tom Pagès, va arrassar amb salts inèdits. Els seus 360, el doble ‘Backflip’ i el ‘Bike Flip’ van confirmar que és el millor especialista del moment. Una gran exhibició per tancar una nit inoblidable a la muntanya de Montjuïc.