Florence Kiplagat va arribar a Barcelona amb el doble objectiu de guanyar la cursa i aconseguir novament el rècord del món de la mitja marató que fa només dos dies li havia pres la seva compatriota Peres Chepchirchir per només tres segons. El vent i les condicions d’humitat no han ajudat els atletes, sobretot en els primers 10 quilòmetres. Tot i no aconseguir el rècord, l’atleta keniana s’ha imposat amb un temps d’una hora vuit minuts i 15 segons. Kiplagat ha guanyat amb molta solvència i més d’un minut i mig de diferència respecte a la segona classificada, Dibaba Kuma.

En categoria masculina la cosa ha estat més igualada, però també s’ha imposat una atleta de Kènia. Leonard Langat ha guanyat en la primera mitja marató que disputava a Catalunya amb un temps d’una hora i 52 segons, només dos segons per davant del seu compatriota, Meshak Koech i cinc respecte el també kenià Joel Kimurer.