El titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 11 ja va suspendre ahir la prohibició d’entrar amb estelades demà a la final de la Copa del Rei al Vicente Calderón. El jutge Jesús Torres, considerat progressista, va dictar la mesura cautelar que demanava el recurs presentat per l’associació Drets en nom de diversos aficionats blaugrana que volien dur estelades al partit. Per tant, la resolució d’aquest altre jutge, Eusebio Palacios Grijalbo, que ha dictat aquest migdia la seva interlocutòria arran del recurs presentat pel FC Barcelona, és potser irrellevant, atès que no tindrà conseqüències pràctiques. Però, després de tota la polèmica política al més alt nivell viscuda durant els darrers dies, resulta més aviat curiosa.

Segons ha informat el FC Barcelona, el jutge Palacios Grijalbo diu que “de la documentació aportada per la Delegació del Govern a la capital de l’Estat, en cap cas consta acreditava cap prohibició d’exhibició d’estelades, i que tampoc no es pot considerar que les declaracions de la delegada, per si soles, puguin emparar cap prohibició”. El jutge Torres també va requerir dijous a la Delegació del Govern el decret que teòricament prohibia l’entrada amb estelades al Vicente Calderón, però pel que sembla la documentació que han rebut els dos jutges no deu ser la mateixa.

En tot cas, el Barça reitera el seu compromís amb la llibertat d’expressió dels seus seguidors i la seva satisfacció perquè, finalment, es permeti l’exhibició de banderes estelades a la final de la Copa del Rei que s’ha de disputar aquest diumenge a Madrid.