La impressora digital d'aquesta empresa que fabrica banderes ha hagut de canviar ràpidament la tinta d'impressió per la de color blau. La crida d'entitats com l'ANC i Òmnium per anar al camp amb la bandera escocesa els ha posat en alerta. LOLA CASTELLANO, encarregada de Banderas Flags "Hem posat banderes a estampar de metro per 70 i esperem que ens demanin almenys 100 banderes, com a mínim 100 banderes." En total es repartiran 10.000 banderes com aquesta en diferents punts de Catalunya com l'estació de Sants, el punt de sortida d'autocars del Camp Nou, les seus de l'ANC i Òmnium i la "fan zone" del Barça el mateix dia del partit. Les entitats demanen que es depleguin abans de començar el partit i al minut 17.14. És l'acció que han ideat per contrarestar la prohibició de dur estelades al camp per part de la Delegació del Govern espanyol a Madrid. Abans de saber-se la iniciativa, els seguidors han fet altres propostes a través de les xarxes socials, com ara portar un mocador amb l'estrella damunt la segona samarreta del Barça o directament desplegar la bandera de Puerto Rico o la de Cuba.

Les quatre entitats sobiranistes han fet ara una crida a l’afició del Barça perquè diumenge ompli d’estelades el seu sector del Vicente Calderón. Diuen que aquesta serà “la millor manera de celebrar la victòria de la llibertat d’expressió” i “una bona resposta a aquells que volen coartar-nos la llibertat”.

Les entitats havien previst repartir les banderes escoceses, conegudes com a saltires, en diversos punts de distribució a Catalunya i al costat de la “fan zone” dels seguidors del Barça a Madrid. Havien escollit aquest símbol per “denunciar la diferència de tracte que rep Catalunya per part d’Espanya respecte al que té Escòcia amb el Govern del Regne Unit”. Les empreses que fabriquen banderes ja s’havien posat en marxa: per exemple, a Banderas Flags aquest matí estaven canviant la tinta de la impressora digital per imprimir banderes escoceses. La feina aquesta tarda s’ha aturat.