Correbarri 2019 cursa
@correbarri

El Correbarri arribarà el 13 d’octubre del 2019 (hora de sortida: 9 del matí) a la vuitena edició en plena forma. La prova, de 10 quilòmetres, conté un component diferencial de les altres proves de la ciutat de Barcelona. La competició té una classificació general, però el més important és que n’hi ha una per equips, o districtes, la qual cosa aporta una motivació extra.

Com funciona el Correbarri?

Els participants del Correbarri s’han d’apuntar en un dels 10 districtes de la ciutat, per al qual correrà. Cadascú en tria un, el que vol, tot i que la gent acostuma a apuntar-se al districte en què viu, va néixer o treballa. Cadascun d’aquests equips té una samarreta amb un color i un disseny diferents.

Com es puntua?

La puntuació final per saber el guanyador global de la prova es fa amb la suma dels 35 primers homes i les 15 primeres dones de cada districte. El primer atleta rebrà un punt, el segon, dos, i així de forma successiva. L’equip/districte que guanya és aquell que suma menys punts. D’aquesta manera, hi ha un nombre important de participants que prenen part en el triomf del districte guanyador. Sentir-se partícip d’un triomf mai no havia estat tan a l’abast d’un corredor.

Correbarri 2018 Sant Andreu
Sant Andreu, celebrant amb la copa de campions el Correbarri del 2018. Font: @blogmaldito

Premis individuals al Correbarri

El Correbarri té premis individuals i col·lectius. Aquests són els trofeus que s’atorguen als millors participants.

  • Els tres primers classificats en categoria masculina i femenina de la general.
  • Primer classificat en categoria masculina i femenina de cada districte.
  • El districte guanyador rep la coneguda com a Orelluda, una copa molt similar a la de la Champions League.

El recorregut del Correbarri 2019

L’organitzador de la prova és el Club Natació Atlètic-Barceloneta i, per aquest motiu, la prova es desenvolupa ben a prop de les instal·lacions del club, la piscina de Sant Sebastià. La plaça del Mar n’és el punt de sortida i després de passar al costat dels molls de la Barceloneta, de Bosch i Alsina i de les Drassanes es fa la volta a la plaça de Josep Carner. Després de tres quilòmetres, s’arriba al pla de Palau per pujar pel Parc de la Ciutadella i pel passeig de Lluís Companys. Al carrer de Wellington ja s’arriba al quilòmetre 7 i només queda tornar pel carrer de Salvador Espriu per tornar a fer un revolt i passar pel costat del Parc de la Barceloneta i arribar, al costat de la platja fins a l’arribada, un altre cop a la plaça del Mar.

Correbarri 2018 recorregut mapa
Correbarri 2018 recorregut mapa

Els atletes que participen en el Correbarri no es poden queixar de grans canvis d’altitud perquè el recorregut es força planer. De fet, el desnivell és de només 44 metres en 10 quilòmetres, una xifra gairebé inapreciable. Ara bé, un dels inconvenients és la quantitat de giravolts que fa en només 10 quilòmetres. A les curses de la ciutat de Barcelona estem acostumats a avingudes llargues i amples sense gaires canvis de carrers, cosa que afavoreix poder mantenir un ritme constant.

Guanyadors individuals i per districtes

El districte que més edicions del Correbarri ha guanyat és el de Sant Martí, campió de les quatre primeres edicions, de tal manera que es va emportar el títol “en propietat” (tal com es feia abans a la Champions pel fet d’haver-lo aconseguit tres anys de forma consecutiva). Sant Andreu es va imposar en l’edició del 2018 i també ha aconseguit tenir la copa en propietat.

Correbarri 2014 Sant Martí
Sant Martí, guanyador de les quatre primeres edicions

Si parlem de títols individuals, Carles Castillejo n’és el gran dominador perquè s’hi ha imposat en tres ocasions. José Luis Blanco ho ha fet en dues, les mateixes que Enka Viñas, en categoria femenina. Si feu clic a cada any, podreu veure com va ser el Correbarri de cada edició.

any districte guanyador guanyador temps guanyadora temps
2018 Sant Andreu El Medhi 31:51 Montse Carazo 37:33
2017 Sant Andreu Carles Castillejo 31:47 Silvia Segura 38:15
2016 Sant Andreu Carles Castillejo 31:22 Anna Godoy 38:10
2015 Sant Martí Carles Castillejo 29:55 Enka Viñas 38:01
2014 Sant Martí José Luis Blanco 32:45 Jèssica Bonet 40:41
2013 Sant Martí Juan M. Álvarez 31:35 Enka Viñas 39:36
2012 Sant Martí José Luis Blanco 31:53 Sussanna Ballester 41:28
           
    Millor marca    

 

Com inscriure’s al Correbarri 2019?

La inscripció es pot fer, com és habitual, mitjançant el lloc web del Xip Groc. El Correbarri forma part de la Challenge 10k de Barcelona, de la qual formen part la gran majoria de curses de 10 quilòmetres de la ciutat. El preu pot oscil·lar entre els 17 i els 23 €, tot depenent de la modalitat d’inscripció. També es pot fer de forma presencial (cosa no gaire habitual avui en dia) al CN Atlètic Barceloneta o a les botigues Benitosports de la rambla de Catalunya i dels centres comercials Arenas, La Maquinista i Glòries. El termini d’inscripcions finalitzarà el dia 8 d’octubre del 2019 a les 23.59 h o quan s’arribi a la xifra de 5.000 inscrits, o a les 14 h en el cas de les presencials.