Leo Messi deixa el Barça després de tota una vida com a blaugrana. Després de mesos de tensions i de canvis, l‘argentí ha decidit buscar la glòria fora de Barcelona. Messi no ha renovat, tot i que la seva intenció, i la del club, era fer-ho. Al final, a causa d’obstacles econòmics i estructurals aquesta renovació no s’ha pogut fer.

El burofax de Messi

El burofax de Messi va encendre totes les alarmes al barcelonisme. El 25 d’agost del 2020 l’argentí va colpejar el món del futbol. L’argentí volia marxar del club de la seva vida. Van ser 10 dies de neguit fins que va acabar dient que continuava com a blaugrana el 4 de setembre del 2020.

Moció de censura

Els culers van veure culpable de tot plegat el president del club, Josep Maria Bartomeu, a qui volien fer fora immediatament. Els impulsors de la moció de censura contra la seva junta van aconseguir 20.687 suports, i tot semblava que acabaria en una votació per reprovar la feina del president. Finalment, Bartomeu, enmig de la segona onada de la pandèmia, va preferir dimitir el 27 d’octubre abans de sotmetre’s a les urnes.

Eleccions a la presidència del Barça

La decisió va permetre la convocatòria de les eleccions a la presidència del FC Barcelona. Van ser uns comicis en què es van citar Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa de candidats. El 7 de març, Leo Messi va dipositar la butlleta en un gest que semblava inequívoc de compromís amb el Barça. Votava el soci i votava el futbolista per decidir amb qui havia de negociar el seu futur. La victòria de Laporta va ser aclaparadora, 30.000 vots. Ara bé, tenia una patata calenta, convèncer Messi.

Amb la Copa del Rei no n’hi ha prou

L’equip havia començat a millorar futbolísticament i tot semblava anar sobre rodes. La Copa del Rei, amb un Messi espectacular a les grans finals, com sempre, va permetre veure aixecar l’argentí el tercer títol com a primer capità blaugrana, dels 35 que ha sumat amb el Barça. Les fotografies dels seus companys passant un a un per tenir un record es podien interpretar en qualsevol sentit. La Lliga, però, es va escapar, i començaven els dubtes. Ara Messi ja no volia diners, volia un projecte guanyador però, tot i que Laporta ha fitxat Kun Agüero, Messi no vestirà la revolucionària samarreta d’aquesta temporada.