Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva han presentat la dimissió en bloc. La directiva blaugrana ha preferit deixar el seu càrrec abans d’afrontar el vot de censura. Després de la reunió d’aquest dimarts amb la junta directa, tots els membres han decidit deixar els seus càrrecs de forma unànime.

El vot de censura, decisiu

El Barça havia de celebrar aquest cap de setmana el vot de censura, després de rebre el vist-i-plau de la Generalitat per organitzar-ho. El club blaugrana va demanar més dies per poder celebrar-ho en diverses seus, seguint els protocols sanitaris. Finalment, després de la reunió d’urgència d’aquest dimarts, la directiva blaugrana ha decidit presentar la dimissió en bloc, per tal de no haver d’afrontar aquest vot de censura. Els darrers mesos de Josep Maria Bartomeu com a president han estat molt convulsos. Bartomeu s’ha hagut d’enfrontar al serial de Leo Messi i a la moció de censura engegada per la plataforma ‘Més que una Moció’.

Una presidència amb alts i baixos

Josep Maria Bartomeu ha viscut una etapa com a president barcelonista amb molts alts i baixos. Va entrar al Barça el 2003 amb Joan Laporta i ho va fer com a responsable de la secció de bàsquet. Després de ser destituït del càrrec va tornar al club blaugrana amb Sandro Rosell l’any 2010, com a vicepresident esportiu. Bartomeu va viure l’època daurada del final de Pep Guardiola i l’èxit del triplet amb Luis Enrique Martínez a la banqueta. Però també ha viscut una època d’ombres amb la marxa de Neymar, els desastres esportius a la Champions i el conegut com a Barçagate d’I3ventures. La possible marxa de Messi, que finalment no es produir, ha estat també motius de crítica, fins i tot del propi capità blaugrana. El vot de censura ha estat la gota que fet vessar el vas i l’adeu de Josep Maria Bartomeu a la presidència.