selecció espanyola waterpolo femení

La selecció espanyola de waterpolo femení jugarà la final dels Jocs Olímpics de Tòquio davant els Estats Units aquest dissabte a les 9.30. El combinat estatal, amb 12 jugadores catalanes, s’hi ha classificat després de guanyar Hongria per 8 a 6.

Un treball defensiu esplèndid

L’inici de les jugadores espanyoles ha estat espectacular. Un 3 a 0 de parcial ha encarrilat el partit. Defensivament l’equip de Miki Oca ha fet un treball magnífic i la portera Laura Ester ha tornat a ser decisiva en diversos trams del partit. Ofensivament Annie Espar ha marcat el camí de les seves cap a porteria. A la mitja part el marcador era de 5 a 2.

En el tercer quart la selecció espanyola ha seguit dominant i ha ampliat l’avantatge fins als quatre gols, 8 a 4. Una diferència que ha estat insalvable per a les hongareses. Tot i això, Hongria ho ha intentat en l’últim i definitiu quart. De fet, l’han guanyat amb un parcial de 0 a 2, però les de Miki Oca no s’han posat nervioses i han aconseguit classificar-se per a la segona final olímpica en nou anys.

Aquest dissabte el combinat estatal buscarà l’or davant els Estats Units amb el que serà la revenja de la final de Londres 2012, quan van guanyar les nord-americanes, que busquen el seu tercer títol consecutiu.