Barça Messi
@FCBarcelona_cat

S’ha acabat el serial. Finalment, Leo Messi seguirà al Barça una temporada més i acabarà el contracte que l’uneix amb el club blaugrana fins al 30 de juny del 2021. Tal com va avançar el mitjà argentí TyCSports, Messi ha decidit no encetar una baralla judicial amb el club de la seva vida i esperarà una temporada per marxar del Barça, club en el qual hi és des dels 13 anys. Messi ho ha fet oficial mitjançant una entrevista a Goal.com.

Les explicacions de Messi

Messi assegura que no volia portar el club als tribunals i ha justificat la demora a parlar perquè la derrota davant el Bayern va ser molt dura. L’argentí ha reafirmat que durant tot l’any va avisar el club “i sobretot el president” que volia marxar. “Creia que era el moment de fer una passa al costat” i deixar pas a la gent jove. Tanmateix, l’argentí volia nous objectius i confirma que “feia molt temps que pensava aquesta decisió.” Sobre Bartomeu, Messi ha dit que el president “no va complir la seva paraula”.

“El meu amor pel Barça no canviarà mai”

Leo Messi afirma haver-se sentit dolgut per algunes informacions que dubtaven del seu barcelonisme. Segons el 10, “em va fer mal que es posés en dubte el meu amor per aquest club. Marxi o em quedi, el meu amor pel Barça no canviarà mai. Això sí, Messi ha deixat clar que creu que “fa temps que no hi ha projecte” i que “es van tapant els forats a mesura que passen les coses”. L’argentí assegura que “vol competir a la Champions” i que ara es quedarà perquè Bartomeu li exigeix la clàusula de 700 milions d’euros i “això és impossible”. L’altra opció “era anar a judici” i “mai aniria a un judici en contra del Barça perquè és el club que estimo. El club de la meva vida”.
Messi entrevista vull marxar
Goal.com

Volia marxar però donarà el millor d’ell mateix

A l’entrevista, Messi es reafirma en les ganes de marxar: “Volia marxar i tenia tot el dret a fer-ho”. I volia marxar perquè “volia viure feliç els meus últims anys de futbol”. Ara bé, Messi no s’arronsa sobre el seu futur al club: “Seguiré i la meva actitud no canviarà. Donaré el millor de mi. Sempre vull guanyar, soc competitiu i no m’agrada perdre”. Sobre Koeman, el nou tècnic, Messi creu que “és bo, tot i que cal veure com respon l’equip i si podran competir”.

El famós burofax

Segons Messi, va enviar el burofax per “fer-ho oficial d’alguna manera. Vaig estar tot l’any dient al president que volia marxar“. Messi assegura que el “president no li feia cas” i creu que si no hagués enviat el burofax “hauria estat com si no hagués passat res”. El 10 reitera que “no volia entrar en una baralla amb el club”.

El contracte i la clàusula

Amb aquest moviment, Leo Messi i el club no acabaran als tribunals per decidir qui dels dos té raó en l’aplicació del contracte que els uneix i, més concretament, de la clàusula 8.2.3.6. Segons l’argentí i els seus advocats, li permetia rescindir el contracte unilateralment en finalitzar la temporada esportiva 2019-20, temporada que segons el bàndol de Messi va acabar el 23 d’agost, dia de la final de la Champions. El club, per contra, sempre ha sostingut que el davanter havia d’avisar de la seva marxa el 30 de juny. Veient que les dues parts no es posaven d’acord, l’únic camí era el de la justícia, una baralla judicial que, a més a més de ser una incògnita, podria haver erosionat la imatge de l’argentí i la del club.