Barcelona Madrid

Amb la mel als llavis. Després de remar i remar contra corrent, el FC Barcelona no ha pogut culminar amb èxit un doble intent de remuntada contra el seu etern rival, el Reial Madrid. El Barça es queda sense final de Supercopa d’Espanya després de perdre per 2 a 3 a la pròrroga contra el conjunt blanc a les semifinals. Els blaugrana han plantat cara als madridistes, que s’han endut l’eliminatòria als 120 minuts gràcies a un gol de Fede Valverde a la primera meitat del temps extra. Luuk de Jong, abans del descans, i Ansu Fati, a tocar del minut 90, han forçat la pròrroga per al conjunt de Xavi Hernández. El Barça perd el cinquè clàssic consecutiu contra l’etern rival.

El Barça no pot amb els contraatacs del Madrid

La semifinal de la Supercopa d’Espanya ha començat amb molta intensitat i pressió alta en la sortida de joc per part dels dos conjunts. L’equip d’Ancelotti ha buscat des de l’inici els contraatacs amb Vinicius com a màxim protagonista. En canvi, el Barça ha buscat el toc i control de la pilota per crear perill a la porteria de Courtois. Amb el pas dels minuts, el Madrid ha començat ha dominar el joc i ha creat més perill que el Barça. Una pèrdua de pilota de Busquets, al minut 25, ha estat aprofitada pel Madrid. Benzema li ha pres la pilota i ha habilitat Vinicius amb una passada en profunditat. El brasiler ha superat Araújo en la cursa i, d’un xut potent amb l’esquerra, ha superat Ter Stegen per fer el primer gol del conjunt blanc. La resposta dels blaugrana ha arribat amb dues rematades de cap de Luuk de Jong que han acabat a les mans de Courtois. Els de Xavi no han afluixat. Dembélé ho ha provat amb un xut llunyà. La fortuna ha arribat per al Barça, que ha aconseguit l’empat. Dembélé ha fet una centrada i el rebuig de Militao ha impactat en el peu de Luuk de Jong, el rebot ha tocat el pal i ha acabat al fons de la porteria. Amb l’empat a 1 s’ha arribat al descans.

Reacció en el joc blaugrana a la segona part

La segona part s’ha iniciat amb dos canvis per part del Barça. Frenkie de Jong i Ferran Torres han deixat el camp i hi han entrat Pedri i Abde. Les primeres ocasions han estat del Barça, amb un xut de Dembélé i un de Pedri. El canvi del conjunt culer respecte al joc de la primera part ha estat total. Les instruccions de Xavi en el descans s’han començat a plasmar en el joc de l’equip. El Madrid ha seguit amb el seu sistema de buscar els contraatacs. Als 21 minuts del segon temps, Ansu Fati ha substituït Luuk de Jong. Benzema ha tingut el segon del Madrid amb un xut que ha enviat al pal esquerre de la porteria de Ter Stegen. Finalment, Benzema ha fet el gol. En una jugada amb dues bones intervencions de Marc-André ter Stegen, la pilota ha acabat als peus del francès, que l’ha enviat dins de la porteria. Xavi ha buscat la reacció amb un doble canvi amb l’entrada de Nico i Memphis per Alves i Gavi. El Barça ha fet el segon gol en una centrada de Jordi Alba que ha rematat Ansu Fati per superar Courtois. Dembélé ha estat molt a prop de fer el tercer, però el partit ha anat a la pròrroga.

Valverde decideix la pròrroga

El partit s’ha decidit en una transició blanca. Una pèrdua del Barça ha provocat un contracop madridista que ha acabat amb una finta de Vinicius, que, sense tocar la bola, ha habilitat Valverde per definir a plaer. El Barça ho ha provat fins al final, però altre cop ha perdut contra el seu etern rival. Ansu Fati ha pogut forçar l’empat amb una xilena, però la sort no ha caigut del bàndol culer. Xavi perd el seu primer clàssic com a tècnic i els blancs lluitaran pel títol.