La Supercopa d’Espanya femenina és un autèntic desgavell a escala organitzativa. Quan falta una setmana perquè comenci la competició, els equips participants només saben contra qui jugaran les semifinals. I és que encara la Reial Federació Espanyola de Futbol no ha notificat ni la seu de la competició, ni el dia dels partits ni les hores.

El Barça jugarà contra el Reial Madrid una semifinal i el Llevant i l’Atlètic de Madrid en jugaran l’altra, però la RFEF no ha notificat als equips si jugaran el dimecres 19 de gener o el dijous 20 de gener. Cap dels quatre equips tampoc saben l’hora en què es jugaran els partits i ni tan sols saben el lloc ni l’estadi on es disputaran. Se sap que serà en una seu única com en les darreres dues edicions, que es van disputar a Salamanca i Almeria.

El despropòsit és majúscul, ja que una setmana abans, els equips encara no han pogut ni reservar hotels ni comprar vols d’avió perquè no saben on es jugarà la competició.

Les diferències amb la Supercopa masculina

El desgavell organitzatiu de la Federació Espanyola de Futbol amb la Supercopa femenina contrasta amb la Supercopa masculina, que a més a més es disputa amb tots els honors i en una seu estrangera, Riad, a l’Aràbia Saudita. En total, el país àrab aporta 40 milions d’euros al futbol espanyol, dels quals la meitat es reparteixen entre els equips participants i l’altra meitat se’ls queda la RFEF.

Aquestes xifres contrasten amb la precarietat i la poca atenció que rep la Supercopa femenina, en què, ara com ara, encara no tenen ni data, ni hora ni seu per disputar-la.