El fitxatge del davanter Álvaro Morata sembla molt complicat, però, darrerament, s’especula amb la possibilitat d’un intercanvi amb la Juventus i Memphis Depay. Morata és propietat de l‘Atlètic de Madrid i juga cedit a l’equip italià. Els madrilenys no s’oposarien a una operació que podria incloure el cost del traspàs de Griezmann, a qui els matalassers encara han d’abonar els 40 milions d’euros al Barça. Tot i que el tècnic italià Massimiliano Allegri es negava a traspassar el jugador, la lesió de Chiesa podria canviar de parer al tècnic. Aquests són els cinc possibles motius que fan que l’operació pugui ser realitat.

La meritocràcia de Xavi Hernández

El tècnic del Barça no es talla en elogiar els seus jugadors. Els joves, Dembélé i fins i tot Luuk de Jong, a qui titlla de gran professional, han rebut l’escalfor del tècnic. Quan a la roda de premsa se li va preguntar per Memphis Depay, l’egarenc va acudir a la meritocràcia sentenciant que “jugarà qui s’ho mereixi”. Unes paraules que allunyen Depay de la titularitat del Barça, tret que l’holandès recuperi el seu millor nivell.

L’holandès té un contracte de dos anys

L’holandès va arribar sense cost al Barça, però té un contracte molt curt, de dos anys, que no donen marge al club a tenir un guany econòmic per a un possible traspàs ni permeten planificar el futur amb garanties. Si s’ha de fer una operació de mercat amb el davanter, el millor moment seria l’actual.

Un fitxatge de Ronald Koeman

Depay era la nineta dels ulls del tècnic Ronald Koeman. Amb ell a la banqueta sempre ha rendit i quan no ho ha fet, l’entrenador holandès també ha confiat cegament en ell. Sense Koeman al Barça, Depay perd un dels principals motius per fitxar pel Barça amb una fitxa inferior de la qual li oferien els altres clubs.

Morata coneix la Lliga i l’avala Luis Enrique

Un dels principals valedors d’Álvaro Morata és precisament el seleccionador espanyol, Luis Enrique, amb qui hi confia plenament faci gol o no. El sistema de joc d’Espanya té la mateixa base que el de Xavi Hernámndez i, de fet, si el Barça fitxés Morata, tindria la davantera d’Espanya, amb Ansu Fati, Ferran Torres i Morata. Un binomi que ja va funcionar en l’època de Guardiola amb entrenador i Vicente del Bosque com a seleccionador.

La Juventus també hi surt guanyant

Morata és un jugador cedit a la Juventus i si arribés Depay (dos anys més jove) seria com a traspassat i sense cost. L’equip italià el tindria en possessió un jugador “top” per a les pròximes temporades i sense cost, un fet que ajudaria a una Juventus amb problemes econòmics. Allegri va avisar que només deixaria marxar el davanter espanyol en cas de trobar un substitut, però es desconeix si l’entrenador italià li agrada Memphis. En tot cas, a final de temporada la Juventus es quedarà sense Morata, que podria fitxar igualment pel Barça i els italians haurien de buscar-ne un substitut amb el cost que això suposaria. A més a més, el davanter italià Chiesa s’ha lesionat de gravetat i Allegri podria canviar de parer.