Ronald Araujo Vila-real

El conjunt culer ha perdut contra el Vila-real a l’Estadi Olímpic en un partit boig (3-5). Gündogan, Pedri i Bailley en pròpia porta han estat els autors dels gols de l’equip blaugrana, mentre que Gerard Moreno, Ilias Akhomach, Gonçalo Guedes, Sorloth i Morales han estat els ariets del Vila-real. Amb aquesta derrota el Barça es queda a deu punts del Madrid, que és el líder amb 54, i podria haver dit adeu a la lliga al gener.

Bon inici del Barça i dos gols anul·lats al Vila-real

El Barça ha començat el partit contra el Vila-real amb molta energia davant de l’afició a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, després de 38 dies sense jugar a casa. Tot i el bon començament de l’equip blaugrana, el conjunt groguet ha estat el primer a crear perill al minut 3 sobre la porteria d’Iñaki Peña amb un gol anul·lat a Baena per fora de joc. Per part del conjunt culer, Joao Félix ha estat a punt de sorprendre Filip Jörgensen al minut 15 de partit amb un xut llunyà, tot i que el porter suec ha desbaratat l’ocasió amb una bona intervenció.

L’equip de Marcelino ha tornat a crear perill amb un gol de Gerard Moreno que l’àrbitre ha tornat a anul·lar per fora de joc posicional de Sorloth en la jugada prèvia. El conjunt valencià ha protestat molt aquesta decisió de Munuera Montero, ja que ha considerat que el davanter noruec no ha influït en la jugada.

Gerard Moreno avança el Vila-real al minut 41

L’energia amb la qual el Barça ha començat l’enfrontament s’ha dissipat els últims minuts de la primera meitat, mentre que el Vila-real ha aprofitat la situació per guanyar molt de protagonisme. Gerard Moreno ha estat l’encarregat de posar el 0-1 al marcador amb una gran rematada dins l’àrea totalment sol al minut 41. D’aquesta manera, l’equip visitant se n’ha anat amb avantatge en un primer temps molt gris del FC Barcelona.

Partit boig a l’inici de la segona part

A la represa, el Barça ha demanat un possible penal de Bailly sobre Lamine Yamal, encara que l’àrbitre no l’ha considerat punible. Tot i això, el Vila-real ha aconseguit el segon gol gràcies a una definició perfecta d’Ilias Akhomach després d’un error greu de Joao Cancelo, que ha donat la pilota a l’atacant. La resposta del Barça no s’ha fet esperar mitjançant Ilkay Gündogan, que ha posat l’1 a 2 a l’electrònic amb una gran rematada dins l’àrea.

El Barça remunta el partit en 11 minuts frenètics

L’equip de Xavi Hernández s’ha refet després dels dos gols encaixats i ha estat a punt d’empatar el partit amb una bona ocasió de Ferrran Torres. La bona resposta del conjunt culer ha obtingut els seus fruits i ha aconseguit el gol de l’empat amb una rematada potent de Pedri a la qual no ha pogut respondre Jörgensen al minut 68. Tres minuts després de l’empat, el Barça ha materialitzat la gran remuntada amb un gol en pròpia porteria d’Eric Bailly, després d’una bona centrada de Gündogan.

El Vila-real guanya el partit i col·loca un 3-5 molt dolorós

Als últims minuts del partit, Vitor Roque ha entrat al terreny de joc i ha estat a punt de posar el 4-2 al marcador, però el porter del Vila-real ha aturat el xut del brasiler. Contra tot pronòstic, el conjunt groguet ha aconseguit l’empat amb una bona definició de Guedes, que ha creuat la pilota davant d’Iñaki Peña. Als últims instants del partit Munuera Montero ha anul·lat un possible penal per mans de Comesaña. El Vila-real s’ha refet i mitjançant un gol de Sorloth al temps afegit ha obtingut el 3-4 en un partit negre a l’Estadi Olímpic. La cirereta del pastís per part de l’equip de Marcelino l’ha posat José Luis Morales amb el definitiu 3-5 per enfonsar el Barça al Lluís Companys.