@FCBarcelona

L’equip de Xavi Hernández no para de produir talent format a casa. En el partit contra l’Athletic Club de Bilbao a San Mamés van coincidir amb la samarreta del Barça fins a cinc jugadors d’entre 16 i 20 anys formats a la Masia: Héctor Fort, Balde, Pau Cubarsí, Marc Guiu i Lamine Yamal. A més a més, en el partit d’aquest dissabte el Vila-real a l’Estadi Olímpic, el tècnic de Terrassa ha tornat a confiar en Héctor Fort i Lamine Yamal en l’onze inicial del FC Barcelona.

25 anys de mitjana contra el Vila-real

Aquest fet demostra que la base del projecte del conjunt blaugrana resideix des de fa anys en els més joves. A tot el talent que està sorgint en el primer equip culer aquesta temporada s’hi ha d’afegir jugadors que fa anys que estan a un nivell magnífic i també són joves com Pedri (21), Gavi (19) o Araujo (24). De fet, la mitjana d’edat del Barça contra el Vila-real en l’onze inicial ha estat de 25 anys, una de les més joves de tota la lliga aquesta temporada.

El Barça del futur

Mirant al futur, el conjunt culer podria tenir un onze de garanties amb una mitjana d’edat de 20 anys format per Iñaki Peña (24), Héctor Fort (17), Cubarsí (17), Araujo (24), Balde (20); Fermín (20), Gavi (19), Pedri (21); Lamine Yamal (16), Marc Guiu (18) i Ansu Fati (24, cedit al Brighton). De tots aquests jugadors, tan sols Pedri i Araujo van arribar a can Barça després dels seus respectius fitxatges, encara que l’uruguaià va arribar primer al Barça Atlètic, on va disputar fins a dues temporades. Precisament, l’equip barcelonista està pensant de seguir aquesta política d’incorporacions i tornar al mercat per fer el fitxatge del diamant suec de 17 anys, Lucas Bergvall, per una suma de 6 milions d’euros.