L’Europa afronta el partit més important de la temporada sent el líder actual del Grup 3 de Segona Federació, empatat a punts amb el Lleida Esportiu i l’Hèrcules. I a més, igual que el Sant Andreu, en un moment social molt dolç per al club. “És un derbi, amb tot el que comporta. Ens hem d’aïllar una mica”, diu l’entrenador, Ramon Gatell.

L’ambient a les graderies, un ingredient important en aquest derbi

Aquest últim any, l’Europa ha passat de 854 socis a 1.930, unes xifres que no es veien des de fa molts anys. Aquest derbi els toca jugar-lo a camp rival, un Narcís Sala que es preveu que estigui ple de gom a gom, amb el cartell d’entrades exhaurides penjat. Tot i això, l’entrenador de l’Europa, Ramon Gatell, té clar que l’ambient no els pot influir negativament: “No estem acostumats a tenir 6.500 persones. Hem de competir i gaudir-ho alhora. I ens hem d’aïllar una mica, estabilitzar-nos mentalment”, diu el tècnic a la prèvia del partit.

L’Europa vol els tres punts i continuar líder

L’equip de Ramon Gatell buscarà amb totes les forces la victòria per mantenir el lideratge del Grup 3 de Segona Federació. L’últim derbi de lliga, el de l’anada al Nou Sardenya, va acabar amb victòria dels locals per 3-0. “Del partit d’aquí agafes coses, però és totalment diferent. Per nosaltres és diferent jugar fora que a casa”, explica Gatell. I és que precisament aquest derbi també serà una bona oportunitat per a l’Europa per afrontar una assignatura pendent: el rendiment en els partits fora de casa i també per continuar la bona dinàmica en jugades d’estratègia. El conjunt escapulat només ha aconseguit una victòria lluny del Nou Sardenya, la de les Fontetes a la sisena jornada.

Per intentar combatre aquesta situació i endur-se els tres punts, l’Europa té molt ben estudiat el rival. “La preparació és la mateixa amb l’avantatge que coneixem molt bé els jugadors i com juga l’altre equip. En intencionalitat, ells tenen un joc de posició molt més definit. Nosaltres som de perfil més vertical, busquem el ritme i ataquem a través de la segona pilota. Som equips diferents, però els dos necessitem tenir la pilota, als dos ens agrada jugar a camp contrari”, explica Gatell.

Les baixes de l’Europa

Pel que fa a la plantilla, el més destacat és la baixa notòria a la porteria. El porter titular, Marc Vito, va decidir anar-se’n a jugar al Japó i en l’últim partit ja va tenir protagonisme Joel Ruiz, el fins ara porter suplent. Tot i això, el fitxatge de Pau Torres fa dubtar sobre qui serà el porter titular al derbi. Torres és una de les grans novetats de la convocatòria de Ramon Gatell.

També ha entrat en la llista escapulada, Javi Eslava. L’ex del Castelldefels era dubte per una lesió a la mà. No hi seran Sergi Pastells ni Àlex Pla. L’entrenador escapulat ha volgut deixar clar que “no s’ha de forçar per a un partit molt assenyalat” i ha afegit que “tothom vol guanyar, però el jugador que surti ha d’estar al 100 %”.