Josep Maria Bartomeu
@fcbarcelona.cat

El Barça ha emès un comunicat en què desmenteix la informació publicada avui per ‘El Confidencial’. Segons aquest mitjà de comunicació, l’Agencia Tributària va obrir expedients al FC Barcelona per “presumptes irregularitats en la retribució de la seva plantilla”. El concepte serien els pagaments d’indemnitzacions de jugadors com Arda Turan i Alex Song i també en no declarar el pagament de vols xàrters i Audis als jugadors.

El Barça desmenteix la informació

Segons el diari, la investigació va començar el 2019 i tira enrere en el passat fins al 2015. En concret, les presumptes irregularitats, segons ‘El Confidencial’, es van produir perquè el club va cedir cotxes Audi, patrocinador del club, a membres de la plantilla, igual que va pagar vols privats als jugadors. Aquests dos fets, Hisenda considera que s’haurien d’haver computat com a sous. A més, també consideren que es van comptabilitzar incorrectament les indemnitzacions a dos jugadors, Arda Turan, amb 1,3 milions d’euros i Alex Song, amb 3,5 milions d’euros.

La versió del Barça però, és diferent. Segons el club blaugrana, la inspecció va ser pels “exercicis 2015/2016 a 2017/2018, tancant-se la inspecció a juliol del 2021”. El Barça afegeix que “de les suposades irregularitats de què parla ‘El Confidencial’ en el seu article, cap dels temes esmentats va ser sancionat per Hisenda. Les sancions de què parla l’article, i que van ser recorregudes davant el Tribunal Econòmic Administratiu Central, fan referència a un altre assumpte, com és el tractament fiscal dels pagaments realitzats als agents dels jugadors”.

Respecte a això, el Barça “vol subratllar que a l’abril del 2023 el Tribunal Econòmic Administratiu Central ha estimat els recursos presentats pels advocats del club, anul·lant les sancions relatives a l´impost sobre la renda de les persones físiques i de l’impost sobre la renda dels no residents. És d’esperar que en breu s’anul·li també la sanció relativa a l’impost sobre el valor afegit, en fer referència també al tractament fiscal dels pagaments realitzats a agents de jugadors”.

Per tant, el club confia que no hi haurà cap tipus de multa.

Una multa que arribaria en el pitjor moment

El Barça confia que s’acabi anul·lant la sanció relativa al pagament d’agents de jugadors, però mentre no es confirma, aquesta multa arribaria en un moment complicat en l’aspecte econòmic. El club es planteja la reducció del cost de les seccions i ha anunciat el tancament de BarçaTV, que té un cost de 12 milions d’euros. Per tant, si finalment el club hagués d’afrontar una multa de 15,7 milions d’euros és un contratemps evident per la directiva de Joan Laporta, que s’ha de responsabilitzar de nou d’una herència del passat.