Plató de Barça TV

El FC Barcelona ha decidit tancar Barça TV després de 27 anys de funcionament i acomiadar 120 treballadors entre periodistes, personal tècnic i col·laboradors. Aquests han rebut un comunicat per part dels executius del club que el pròxim 30 de juny no renovaran l’acord amb Telefònica i tancaran l’emissora. La junta presidida per Joan Laporta ha pres aquesta decisió pocs dies abans que el club recuperi la gestió del seu canal després de vuit anys en mans de Telefónica.

27 anys de Barça TV i unes despeses de sis milions

La decisió de Joan Laporta i la seva junta directiva arriba en un moment en què el club està retallant al màxim les despeses i optimitzant els recursos. De fet, la palanca de Barça TV és de les poques que pot activar el club, ja que la Lliga només permet tenir ingressos extraordinaris per la venda d’actius i que augmentin la massa salarial només quan l’actiu que es ven genera pèrdues. Anualment, Barça TV li suposa una despesa de sis milions d’euros al club. Per tant, l’ingrés per la venda de Barça TV —total o parcial— impactaria directament en el límit salarial de la propera temporada.

Ara, el club buscarà noves fòrmules per donar cobertura mediàtica a l’actualitat blaugrana i aprofitar la presència del Barça a les diferents xarxes socials.

L’any 1996 i sota el mandat de Josep Lluís Núñez, el Barça va iniciar el projecte Canal Barça. Ho va fer gràcies a l’acord signat entre el club i la productora audiovisual Telefónica Sports. Aquesta es va encarregar de gestionar el canal fins a l’any 2004. Set anys més tard, Barça TV va passar a mans de Mediapro i l’any 2015, el canal va tornar a mans de Telefónica. L’any 2019, el canal torna a mans del club a través de Barça Studios.