final copa Rei bàsquet

El Barça s’ha adjudicat una final de la Copa del Rei amb un dels tempteigs més curts dels últims anys. Els blaugrana, que han començat molt malament, han capgirat el marcador i han estat capaços de fer-se amb un títol que semblava molt difícil després del primer quart. Els blaugrana sumen la quarta Copa del Rei de les últimes cinc copes disputades.

Una primera part nefasta

El primer quart ha estat nefast per al Barça pel que fa a l’encert. Veure un conjunt blaugrana amb només cinc punts en el primer quart resulta absolutament sorprenent. I que al descans només sumi 18 punts és fora del normal. Sense anar gaire lluny, contra l’UCAM Múrcia el Barça va sumar 32 punts en els primers 10 minuts. La raó? Manca d’encert dels de Jasikevicius (33 % en tirs de dos i 16 % en triples) i la intensitat defensiva dels blancs, que tampoc no han estat gaire encertats de cara a cistella. El primer quart, 19 a 5 i, a la mitja part, 29 a 18.

Reacció blaugrana

Al tercer quart hi ha hagut una reacció per part del Barça, que s’ha apropat a sis punts primer, i a quatre després, sobretot gràcies a Nikola Mirotic, màxim encistellador del seu equip. El partit ha arribat al final del tercer quart molt igualat, 46 a 41. Les errades i els nervis dels dos equips han deixat tot per decidir als últims 10 minuts. Un parcial de 0 a 5 ha deixat el partit empatat quan faltaven vuit minuts per acabar. Els blaugrana han aconseguit posar-se al davant per primer cop en tot el partit, 46 a 48, per acabar amb un final d’infart. Els blaugrana tenien sis punts d’avantatge, però s’ha arribat a l’últim minut amb empat a 59. Els tirs lliures de Mirotic (19 punts i millor jugador del partit) han acabat per decidir la final (59-64).