El Barça CBS ha aconseguit la permanència a la Lliga Femenina després de superar l’Spar Girona. Les jugadors que dirigeix Isaac Fernández s’han imposat per un ajustat 72 a 70 després d’una remuntada èpica. En el partit clau, al palau Blaugrana i davant de 4.188 espectadors, les blaugranes han guanyat el partit clau per mantenir-se a la primera divisió estatal del bàsquet femení. L’Spar Girona, amb objectius diferents del Barça, no ha aconseguit la victòria a causa d’un últim quart fluix amb unes rotacions que no han estat encertades. Encara així mantenen la quarta posició que les fa caps de sèrie en els play-off.

El Girona marca diferències i reacció abans del descans

La novetat del primer quart ha estat per part de les gironines, que aquesta jornada recuperaven la capitana, Giedre Laubeckiene, després d’una lesió de genoll que la va deixar fora de la Copa de la Reina. Les blaugrana, a diferència del Girona, han trigat a aixecar el cap en aquest primer quart i el marcador ha estat el millor per a les locals perquè ha acabat 18 a 23, tot i que han arribat a perdre de 10 punts. El segon quart ha estat més intens, amb un joc més igualat i més atac blaugrana. Erjavec ha fet somiar el Barça d’emportar-se la victòria tancant el segon quart amb un triple impossible des de gairebé mig camp que les ha posat al davant, 38 a 37.

L’últim quart, clau

Després del descans, el tercer quart ha estat per a les gironines, que se n’han anat amb un petit avantatge al marcador al final del tercer quart, 50 a 56. El matx ha continuat amb un final de partit trepidant. Amb una Lola Pendande espectacular, el Barça ha aconseguit superar l’Spar en ganes de guanyar i, sobretot, en ganes d’aconseguir la permanència. Al final, 72 a 70 per a les locals, una victòria que dona un descans a les blaugranes amb una temporada més a la Lliga Femenina.