Barça B i Figueres s’han enfrontat a la final del Torneig de l’Estany després de deixar respectivament enrere a Banyoles i Olot a les semifinals. Els blaugranes, molt superiors en el joc i gran efectivitat a dalt, derroten al Figueres per un contundent 4 a 0.

Control total i màxima efectivitat ofensiva

El Barça B ha sortit amb màxima concentració i intensitat des del primer minut de joc. Al minut 8, una gran conducció individual per part del blaugrana Ansu ha significat l’1 a 0 després d’una rematada inapel·lable amb cama esquerre. Instants després, al 13, segona diana després d’una combinació perfecte amb assistència d’Ansu i excel.lent control amb el pit de Marqués que l’ha engaltat amb potència amb la seva cama esquerra al fons de les malles. Al minut 19, gol ben anul.lat a Genís Balaguer del Figueres per fora de joc en la primera aproximació amb perill del conjunt de l’Alt Empordà. Poc després i fruit d’una magnífica triangulació col.lectiva, Marqués ha fet el tercer al minut 23 després d’un bon servei per banda dreta per part del lateral Dani Morer. Un bon remat del participatiu Ansu ha sortit desviat a dalt en el minut 31 en el que podria haver estat el quart blaugrana de la nit a l’Estany. Al final de la primera part, 3 a 0 a favor d’un Barça B molt superior que ha estat capaç de traduir el seu incontestable domini en efectivitat i gols de gran factura.

Una segona part amb tot decidit

El Barça B, malgrat el resultat, no s’ha deixat anar mai del tot. El Figueres no ha sabut o pogut aprofitar-ho i no ha inquietat gaire durant els segons 45 minuts de joc. Tanmateix, la primera gran ocasió ha estat dels figuerencs mitjançant un bon cop de cap desviat gràcies a una mà providencial del porter blaugrana. Al minut 58, l’intens i incansable Ansu, jugador de només 16 anys ha recuperat una pilota al mig del camp que ha acabat amb la centrada de Collado i la sentència amb el quart gol del Barça B, obra de Marqúes, autor d’un hat trick a la final. Poca cosa més destacable fins al xiulet final.

Triomf merescut i clar per 4 a 0 i trofeig de l’Estany pel filial blaugrana que ha demostrat ser superior al rival i molt d’encert en una final dominada de cap a peus.