Asobal
@FCBhandbol

La Federació Espanyola d’Handbol ha proposat donar per acabades les competicions com al Lliga ASOBAL amb ascensos però sense descensos, tot i que no ha determinat si el Barça serà oficialment el campió de la Lliga. La comissió delegada, formada per tots els sectors de l’handbol, inclosos jugadors i clubs, tindrà l’última paraula en aquesta decisió per la crisi del coronavirus.

Tot apunta que el Barça en serà oficialment el campió

Tot i que el president de la Federació Espanyola, Francisco Blázquez, no fa referència al campió de la Lliga ASOBAL, explica que “volem premiar aquells equips que han estat treballant durant més de set mesos en els llocs més alts de la classificació”.

El Barça és el líder destacat a la Lliga ASOBAL i ha guanyat els 19 partits que ha disputat. Si guanya el títol serà el 10è de consecutiu dels homes entrenats per Xavi Pascual, un domini acaparador de l’handbol estatal. Aquest també seria el 6è títol de la temporada dels blaugrana després de guanyar el Mundial de Clubs, la Copa, la Copa ASOBAL, la Supercopa de Espanya i la Supercopa de Catalunya.

Temps per preparar la Champions

Per al Barça d’handbol només quedaria la Champions. Els homes entrenats per Xavi Pascual no en jugaran els quarts i disputaran la Final Four a finals desembre a Colònia, juntament amb el PSG, Kiel i Veszprém. Si guanyen la màxima competició europea aconseguirien els set títols possibles, un fet que només han assolit dues vegades a la seva història.