Antonio Rebollo

La Cursa dels Nassos 2022 tindrà un tret de sortida molt especial. Antonio Rebollo, l’arquer que va encendre el pebeter als Jocs Olímpics de Barcelona 92, en serà el protagonista. Com a homenatge als 30 anys de la cita olímpica, Rebollo se situarà a dalt de l’arc de sortida i canviarà el tret de sortida habitual amb pistola de fogueig per l’arc. El llegendari arquer, guanyador de tres medalles als Jocs Paralímpics, llançarà la fletxa que engegarà la flama a cadascuna de les quatre sortides previstes de la Cursa dels Nassos.

Antonio Rebollo donarà la sortida Cursa dels Nassos 2022

Més de 8.000 inscrits, xifres prepandèmia

La Cursa dels Nassos té una participació de més de 8.000 corredors que millorarà les de les últimes edicions, però és pot apropar als 10.000. Aquestes xifres són per a la cursa de 10 quilòmetres, que s’iniciarà a partir de les 17.15 h al carrer de la Selva de Mar.

Cursa d’elit amb intent de rècords del món

La Cursa dels Nassos celebrarà la tercera edició d’una prova de cinc quilòmetres reservada a 50 atletes d’elit. La intenció, com cada any, és mirar d’aconseguir batre el rècord del món de l’especialitat, que ja es va poder dur a terme el 2021. Aquesta prova, que començarà a les 19 h, tindrà la presència de Jakob Ingrebitsen, campió olímpic i del món, i dos dels seus germans, també atletes olímpics. El rècord de l’any passat està en mans de Berihu Aregawi (12 minuts i 49 segons). En categoria femenina tornarà a prendre-hi part la guanyadora de l’any passat, Taye Haylu. La fondista etíop que l’any passat va batre el rècord del món i el va situar en 14 minuts i 19 segons, tindrà com a rivals dues de les millors fondistes d’Europa actuals l’alemanya Konstanze Klosterhalfen i la noruega Karoline Grøvdal.