Des d’avui, el dorsal número 22 del primer equip del Barça portarà el nom d’Ansu Fati. El jove, de 17 anys, serà jugador de la primera plantilla aquesta temporada. El davanter ha signat avui la fitxa federativa i podria debutar aquest diumenge davant el Vila-real com a jugador amb dorsal fix: el número 22, que, fins ara, havia tingut Arturo Vidal com a propietari.

Fitxa del primer equip i clàusula ampliada

El fet que Ansu Fati tingui fitxa amb el primer equip suposarà tot un seguit de canvis per al jugador. El primer, i immediat, el de la seva clàusula de rescissió, que ha passat dels 190 milions d’euros que tenia fins avui als 400 milions que haurà de pagar si vol marxar del Barça abans del 2022, data en la qual acabarà el seu contracte. Tot fa preveure, però, que en els pròxims mesos el jugador hispanoguineà renovarà i ampliarà la relació amb el club blaugrana.

Les xifres d’Ansu

Ansu Fati va jugar la temporada passada 24 partits a la Primera Divisió. Això sí, amb fitxa del filial. En l’últim Trofeu Joan Gamper, davant l’Elx, encara va jugar amb el dorsal número 31, que havia portat fins ara. Aquest estiu, a més, ha debutat amb la selecció espanyola absoluta. Cal destacar que Fati mai ha jugat al Barça B, ja que Ernesto Valverde el va fer entrenar-se i jugar amb el primer equip, per la qual cosa va fer el salt directament des de l’equip juvenil del Barça.