Les Festes de la Mercè 2023 tindran el seu vessant esportiu, tal com és tradicional amb motiu de la festa major. Una dotzena de competicions esportives formaran part de l’anomenada Mercè esportiva, amb la Cursa de la Mercè, la Jornada Inclusiva i la Festa del Fitnes com les tres activitats més destacades.

11 dies de competició i 12 activitats diferents

La Mercè 2023 tornarà a estar marcada per les activitats culturals, però també per les esportives. Des de fa molts anys, la Festa Major de Barcelona conté un seguit d’actes perquè els barcelonins puguin viure la festa des del vessant de l’esport.

Entre les activitats més destacades hi ha la Cursa de la Mercè, que arriba a la 45a edició i que enguany passarà a denominar-se Cursa de la Mercè Bimbo Global Race. També hi haurà la Jornada Inclusiva i la Festa del Fitnes, a més de diversos trofeus internacionals Ciutat de Barcelona, l’Extreme Barcelona o la travessia al port de Barcelona.

La Cursa de la Mercè, la més veterana de la festa

La 45a edició de la més clàssica de les convocatòries esportives de la Mercè es disputarà diumenge, 17 de setembre, a les 8.30 h i comptarà amb 10.000 atletes que correran pels carrers de la ciutat.

A més, de la tradicional cursa de 10 quilòmetres, la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race, tindrà una cursa inclusiva amb un recorregut de dos quilòmetres. A banda hi ha la cursa jove, dirigida a joves nascuts entre el 2007 i el 2011 i que tindrà les distàncies de 800 i 1.600 metres.

La 10a Jornada Inclusiva

Una altra de les cites destacades d’aquesta programació de festa major és la Jornada Inclusiva, que arribarà a la 10a edició dissabte 23 de setembre i que tindrà lloc al passeig de Lluís Companys entre les 10 i les 14 hores.
Es tracta d’una proposta de divulgació de l’esport adaptat que s’inclou en el programa Barcelona Esport Inclou que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que coorganitza l’Institut Barcelona Esports i la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Així doncs, les activitats que es desenvoluparan tindran un enfocament inclusiu i permetran a les persones que hi participin experimentar i gaudir de l’esport adaptat. S’exhibiran les següents modalitats:

 • bàsquet en cadira de rodes
 • boccia
 • futbol per a cecs
 • eslàlom
 • hoquei en cadira de rodes
 • quad-rugbi
 • vòlei terra
 • activitats de lleure

La 10a Festa del Fitnes torna al Moll de la Fusta

El diumenge 24 de setembre serà el torn dels amants del fitnes amb la 10a Festa del Fitnes, que torna al Moll de la Fusta. Començarà a les 10 hores i comptarà amb monitors i monitores de diversos centres esportius públics i privats de Barcelona que se sumen a la festa. En concret, l’activitat consta d’una classe dirigida d’intensitat suau amb una durada de 45 minuts i d’activitats d’animació i escalfament previs de
30 minuts addicionals.
L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i les inscripcions estan a punt de tancar-se. Aquest any participaran 3.500 persones.

En el marc del Programa Barcelona Esport Inclou, els monitors i monitores dissenyen les
coreografies perquè siguin inclusives.
D’aquesta manera, es garanteix que les persones amb
mobilitat reduïda puguin practicar qualsevol dels exercicis proposats.

La resta d’activitats

 • 17è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral (del 12 al 17 de setembre, al camp del CF Poblenou – Agapito Fernández).
 • 19è Trofeu Internacional de Ciclisme en Pista Ciutat de Barcelona-X Memorial Miquel Poblet (del 15 al 17 de setembre, al Velòdrom d’Horta).
 • 13è TICB de Futbol Sala Special Olympics – Federació ACELL (del 15 al 17 de setembre, al CEM Mundet).
 • Barcelona Extreme (del 15 al 17 de setembre, al Parc del Fòrum).
 • WODCELONA: Festival de CrossFit Inclusiu (del 15 al 17 de setembre, al Moll de la Marina).
 • Base Opening de Alinghi Red Bull Racing (21 de setembre, a l’antic Maremagnum).
 • IV Torneig Internacional de la Mercè de Softball Sénior Masters (del 22 al 24 de setembre, a l’Estadi Municipal softball Carlos Pérez de Rozas – Montjuïc).
 • 7è Aquatló CET10 Barcelona (23 de setembre, al CEM Mar Bella).
 • 5è TICB Aigües Obertes – 95a Travessia al Port de Barcelona (23 de setembre, al Moll de Bosch i Alsina).

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?