La Federació Espanyola de Natació i els clubs que formen part de les Lligues Premaat (Divisió d’Honor masculina i femenina de waterpolo) han decidit donar per finalitzades les competicions. Ara caldrà decidir com queden les mateixes: classificacions definitives i equips que competiran a Europa la pròxima temporada.

S’acaba la Divisió d’Honor, però com?

Després d’una primera reunió feta el 31 de març passat, els presidents dels clubs de waterpolo que participen en la màxima competició nacional, el president de la Federació, Fernando Carpena i els responsables de waterpolo de la mateixa van decidir tornar a fer una altra trobada telemàtica per decidir què es faria amb la Lliga Premaat.

En aquesta segona reunió, finalment, s’ha decidit donar per acabades les dues Lligues, tant la masculina com la femenina. Això sí, ara caldrà veure com queden aspectes com la classificació i les seves conseqüències per als equips que puguin anar a Europa i també el tema d’ascensos. El que sí que s’ha decidit és que enguany no hi haurà descensos de categoria. Una decisió que afecta directament el CN Catalunya femení que com a penúltim classificat hauria hagut de disputari un play-off per evitar el descens a Primera Nacional.

Per decidir com acaba la competició, des de la Federació s’ha agafat el compromís de crear una comissió mixta formada per l’àrea tècnica de l’ens federatiu i diversos clubs per arribar a un consens.

De moment, per tant, els cinc clubs barcelonins afectats: Atlètic-Barceloneta, Barcelona, Sant Andreu, Mediterrani i Catalunya continuen en espera d’una resposta que sigui la definitiva.

Joan Valls, vocal de waterpolo del CN Barcelona

Un dels clubs afectats, el Natació Barcelona, considera que la millor solució hagués estat reprendre la competició més endavant. El responsable de la secció de waterpolo del club mariner, Joan Valls, afirma, però, “que entenem que la situació és complicada per fer-ho i acceptarem el que es decideixi.”

 

 

Julián García, president del CN Atlètic-Barceloneta

El president de l’equip líder de la Lliga Premaat masculina considera que acabar la competició és la millor de les solucions, ja que molts equips tenen i tindran les instal·lacions tancades durant molt de temps. Això sí, també confia en una decisió justa pel que fa a les classificacions finals.