Campanya CNB Solidari
Foto: @CNBARCELONA

Des del 13 de març, el Club Natació Barcelona, com tota la resta de clubs esportius de la ciutat, té tancades les instal·lacions per la crisi de la covid-19. Aquesta situació, però, no fa que el club hagi aturat la seva activitat. Una mostra n’és la campanya “CNB Solidari“, que s’ha impulsat des del departament d’atenció al soci del club mariner.

Socis que ajuden socis

La iniciativa “CNB Solidari” neix d’una proposta del club i la seva obra social, i està englobada dins el projecte de RCS (responsabilitat social corporativa) que té el Natació Barcelona. El club de l’Escullera vol mantenir connectats els seus associats, que no poden fer servir les instal·lacions però sí que volen mantenir la vida social de club.

La proposta neix de la situació originada per la pandèmia de la covid-19 i té com a objectiu posar en contacte socis i sòcies voluntaris amb persones que necessitin ajuda logística (fer encàrrecs, compres, ajuda amb les mascotes…), suport emocional (trucades telefòniques) i suport en la millora de la salut física. L’ajut no serà només per a la gent gran, ja que des del club consideren que molts dels seus associats poden necessitar ajuda en aquest temps de confinament, com poden ser famílies monoparentals amb fills petits, empleats del club que tinguin persones afectades al seu càrrec o els joves esportistes de l’entitat que necessitin un suport emocional. Amb la iniciativa es vol crear una xarxa solidaritat en què tots els associats del CN Barcelona puguin aportar el seu granet de sorra.

Cal recordar que el tancament de les instal·lacions del club ha obligat, entre altres coses, a l’ajornament del BCNWP Under 10, que s’havia de disputar durant els dies de Setmana Santa i que es podria disputar al mes de setembre o desembre, depenent de quan acabi el període de confinament.

L’inici de la campanya “CNB Solidari”

De moment, des del club han iniciat una primera fases a nivell intern en la qual monitors i monitores del club, malgrat que es troben en situació d’ERTO, estan fent trucades a socis i sòcies del club que es consideren més vulnerables i que difícilment tenen accés al món “online”. Amb aquestes trucades es vol tenir un primer diagnòstic de necessitats.

Els responsables de la iniciativa ja han rebut un bon grapat de peticions de socis i sòcies interessats a ajudar. Amb ells s’està començant a crear una xarxa solidària perquè ben aviat es pugui donar el tret de sortida a la iniciativa.

Tots els socis i sòcies del club que vulguin oferir el seu ajut i les persones que vulguin rebre algun tipus d’assistència poden omplir el formulari que trobaran a la pàgina web del club mariner.

Des del club afirmen que la iniciativa continuarà activa en el temps i oberta a totes les accions proposades i dinamitzades pels socis del club, amb l’objectiu d’incrementar la consciència solidària i la responsabilitat social com a comunitat.

Carlos Bascones, vicepresident esportiu del CN Barcelona