Prèvia 9a Barcelona Trail Races
Foto: Jordi Santacana

El pròxim dissabte, 19 de novembre, torna una de les proves clàssiques de les curses de muntanya a la ciutat de Barcelona. Aquell dia es disputa la Barcelona Trail Races, una prova de resistència de 76,9 quilòmetres i un desnivell de 2.955 metres.

La Barcelona Trail Races, d’Horta a Horta passant pel Papiol

El circuit de la Barcelona Trail Races es fa, íntegrament, dins el Parc Natural del Parc de Collserola. La sortida i l’arribada de la cursa és el Velòdrom d’Horta, però pel mig els atletes passen per espais com Can Coll, el Tibidabo, el Papiol o Santa Creu d’Olorda. En total, el recorregut, que passa per vuit municipis diferents de l’àrea metropolitana, té gairebé 77 quilòmetres (76,9 km) i un desnivell positiu de poc menys de 3 quilòmetres (2.955 metres). La cursa es pot disputar en dues modalitats diferents: de manera individual o la Gran Trail Collserola Relleus que es disputa en la modalitat per equips.

La prova es va disputar, per primera vegada l’any 2013, agafant el relleu de l’antiga Gran Trail Collserola i, des d’aleshores, cada any ha estat un èxit de participació. En l’edició de l’any passat, en què es va canviar el sentit de la cursa, els guanyadors van ser Suunto & Salomon, Ashi Team Girls i Mix, Aran de Mingo i Francesca Canepa.