Les ungles impossibles i les sabates de plataforma arriben amb força aquest estiu. Hem parlat sobre aquesta moda i les seves conseqüències en companyia de Francesc Núñez, doctor en sociologia de la UOC; Maritza Paz, fundadora de Dvine Nails, centre de referència en disseny d’ungles i artista que fa les ungles de Rosalía; Júlia Barceló, actriu; Clara Mallart, professora de la Barcelona Escola Superior de Disseny i experta en moda sostenible, i Pilar Mocé, podòloga.
Les ungles de Rosalía
Maritza Paz assegura que “són ungles incòmodes de dur cada dia” però que hi ha persones que hi estan acostumades. Apunta que les ungles que porta l’artista Rosalía “duren de tres a quatre setmanes i no te les pots treure en el moment que vulguis”. Es fan amb acrílic i calen entre quatre i cinc hores de feina per enllestir-les. Cada cop més persones demanen tenir les ungles de l’artista.
Les “ugly shoes”, dolentes per als peus
La podòloga Pilar Mocé explica que aquest tipus de calçat amb plataforma no protegeix el peu, ni és còmode, ni ofereix seguretat. Creu que són sabates que es poden dur una estona només, perquè poden generar fins i tot trencaments de peus. En el cas d’haver de triar sabates d’aquestes característiques, recomana que tinguin la puntera una mica aixecada.
El moviment body neutral
Davant d’aquestes tendències, l’actriu Júlia Barceló explica que el moviment body neutral aposta per “desresponsabilitzar el nostre cos del nostre estat d’ànim”. Afegeix que l’estètica Rosalía encarna també un model d’apoderament femení.
Pots recuperar aquí la conversa: